Sfaturi pentru mame

Începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

Începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare - RevistaMargot.ro

– Luni, 4 martie, va fi prima zi de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare. Părinţii pot completa online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor cererilor-tip de înscriere, până în 22 martie. Până în 9 martie, fiecare școală va organiza o zi în care părinții și copiii pot vizita clasele pregătitoare şi pot obţine informaţii despre şcoală. (Hotnews)

– O profesoară de la Facultatea de Istorie şi Filosofie de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca consideră că organizarea simulărilor pentru elevii din clasele a VII-a și a XI-a reprezintă „o măsură lipsită de etică din partea Ministerului Educației Naționale”. (Hotnews)

– Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită o educaţie de calitate, burse pentru elevi şi o mai bună igienă în şcoli. Cel puţin aşa prevede documentul „2019 – anul finanţării educaţiei”, înaintat autorităţilor. (Adevărul)

– Ordonanța care modifică legile justiției generează o reacție fără precedent din partea studenților și a profesorilor de la facultățile de Drept.

Studenții de la Facultatea de Drept a Universității din București anunță că se alătură profesorilor lor, profesorilor de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și protestelor declanșate de judecătorii și procurorii din țară și cer Guvernului și Parlamentului să abroge OUG nr. 7/2019, Legea nr. 242/2018 și Legea nr. 207/2018. Proteste au venit zilele trecute și de la studenții Universității din Iași, unde ministrul Justiției Tudorel Toader este rector suspendat. (EduPedu)

– „Nu ştiu dacă uniforma este neapărat necesară; o eşarfă, o pălărie, ceva, un semn distinctiv i-ar fi ajutat pe paznici, poate şi pe profesorul de serviciu să îl detecteze pe acel intrus în şcoală”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, făcând referire la cazul profesoarei atacate în școală la Ploiești.

Nuanțarea vine după ce, weekendul trecut, Ecaterina Andronescu a declarat într-o intervenție pentru Radio România Iași: „Eu văd că acel… acea uniformă școlară – poate că nu este cea mai potrivită sintagmă și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate”. (EduPedu)

– Elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea învaţă folosind table inteligente, calculatoare şi proiectoare, investiţiile, în valoare de 200.000 euro, fiind finanţate de Primăria Oradea, printr-un proiect de bugetare participativă din 2018.

În acest fel, şcoala a devenit prima din judeţul Bihor în care fiecare clasă are câte un calculator conectat la internet, un videoproiector şi o tablă interactivă, iar dascălii îşi pregătesc orele cu aplicaţii sau pagini de internet. (Adevărul)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

Image via Pixabay/JudyGilmore

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.