Educație

5 dintre cele mai accesibile state pentru studii în străinătate

5 dintre cele mai accesibile state pentru studii în străinătate - RevistaMargot.ro

Credeți sau nu, este într-adevăr posibil să studiezi în străinătate cu un buget limitat!

Unele dintre cele mai bune locuri pentru a studia în străinătate sunt, de asemenea, statele în care taxele de școlarizare sunt scăzute sau chiar inexistente.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cinci dintre cele mai ieftine țări unde poți studia în străinătate, comform site-ului Top Universities.

Norvegia

Deși toate țările nordice sunt destinații de studiu relativ accesibile, Norvegia este alegerea noastră. Asta deoarece a studia la universitățile de stat în această țară este gratuit, atât pentru cei din UE, cât și din afara ei.

Țările nordice din Europa sunt cunoscute pentru calitatea ridicată a vieții, iar Norvegia nu face excepție.

Un alt motiv pentru a studia în Norvegia este disponibilitatea programelor care sunt predate în limba engleză la toate nivelurile de studiu. Plus un număr mare de localnici care vorbesc foarte bine limba engleză.

Cu toate acestea, ca și în cazul celorlalte țări nordice, Norvegia are un preț ridicat în ceea ce privește costurile de trai. De aceea vei avea nevoie de 139.680 NOK (aproximativ 17.200 USD) pe an.

Germania

Germania continuă să crească în popularitate în rândul studenților internaționali și nu este greu să-ți dai seama de ce.

Statul german deține o serie de universități faimoase, unde te poți înscrie la costuri relativ scăzute.

Nu există taxe de școlarizare percepute la nivel universitar și stagiu docatoral la universitățile de stat; cu excepția celor din landul Baden-Württemberg.

Cei care nu și-au obținut însă licența în Germania vor plăti pentru programul de Master o sumă de 20.000 de euro (~ 23.450 dolari SUA) pe an. Este posibil însă să găsiți o bursă care să vă ajute.

Pentru a acoperi costurile de trai, veți avea nevoie de cel puțin 10,200 € (~ 11,950 USD) pe an. Sau posibil mai mult, în funcție de stilul tău de viață, locul unde vei alege să studiezi, și obiceiurile tale de cheltuieli.

Există și o serie de cursuri predate în limba engleză, în special pentru cei care au absolvit cursul de licență.

Franța

Taxele de școlarizare în Franța sunt aceleași pentru studenții francezi dar și cei străini.

Pentru 2019 a fost stabilită taxa de 170 EUR (~ 200 USD) pe an pentru programele de licență (licență); 243 EUR pentru majoritatea programelor de masterat; și 380 € (~ 445 USD) pentru programe doctorale.

Taxele sunt considerabil mai mari la universitățile celebre, care își stabilesc propriile taxe.

Costurile de trai vor fi însă extrem de mari în capitala franceză.

Se poate considera însă că merită plătit costul suplimentar. La urma urmei, Parisul a fost numit în trecut orașul numărul unu din lume de patru ori la rând.

Dacă nu sunteți încă un vorbitor fluent de limba franceză, puteți studia în Franța în limba engleză. De asemenea majoritatea cursurilor pe care le poți urma la nivel postuniversitar sunt predate în limba engleză.

Polonia

Un altul dintre cele mai bune locuri de a studia în străinătate este Polonia.

Polonia oferă, de asemenea, o înaltă calitate a educației, împreună cu o multitudine de istorii fantastice de explorat.

Puteți studia gratuit dacă vorbiți poloneza și dacă veți lua aceleași examene de admitere ca și studenții polonezi veți putea participa la cursuri în limba natală a acestora.

Cu toate acestea, există și multe programe de predare în limba engleză, care costă între 2 000-3 000 EUR (~ 2,340-3,500 USD) pe an.

Costurile de viață sunt, de asemenea, mai mici decât în alte state, nu veți avea nevoie de mai mult de 6.600 € (~ 7.700 USD) pe an.

Capitala, Varșovia, a fost clasată în primele 20 de orașe ale lumii privind accesibilitatea la educație de către topul celor de  QS Best Student Cities.

Argentina

Cea de-a doua cea mai mare țară din America de Sud, Argentina, se mândrește cu o frumusețe naturală uimitoare și o geografie diversă, care o face ideală pentru studenții dornici de aventură și explorare.

Argentina este considerată, de asemenea, una dintre cele mai sigure țări din regiune și este cunoscută pentru cultura sa plăcută.

De obicei, puteți studia gratuit la orice universitate finanțată de stat (publică), însă  la instituțiile private se percep taxe de școlarizare de aproximativ 5.100 de dolari americani pe an sau mai mult.

Veți avea nevoie de aproximativ 5.000 de dolari/an pentru cheltuielile de trai; chiria costând doar 350 dolari americani pe lună.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.