Copilul

Ai așteptări prea mari de la toddler-ul tău?

Ai așteptări prea mari de la toddler-ul tău? - RevistaMargot.ro

Conform unui nou sondaj efectuat de Zero to Three, majoritatea părinților consideră că toddlerii lor au capacitatea de a-și controla emoțiile, mai mult decât este posibil din punct de vedere al dezvoltării creierului lor.

Adeseori ne privim copiii întrebându-ne de ce nu pot pur și simplu să se liniștească odată. După ce aceștia își încheie micile crize și gândurile noastre devin mai senine și ne dăm seama că sunt până la urmă încă niște bebei.

Nu ești singurul părinte care are așteptări prea mari de la toddlerul său! Mulți dintre părinții care au participat în cadrul studiului citat își supraestimează copiii atunci când sunt mici și mai ales capacitatea lor de autocontrol.

„A avea așteptări realiste în privința abilităților copiilor este un lucru extrem de important pentru susținerea unei dezvoltări sănătoase și minimizarea stresului asupra părinților și copiilor. Dacă un părinte crede că cel mic este capabil de mai mult autocontrol decât copilul este în realitate, acest lucru poate conduce la frustrarea părintelui și la reacții mai degrabă punitive, decât de susținere”, declară Matthew Melmed, director executiv al grupului Zero To Three.

Conform studiului, citat de site-ul Parents:

– 56 % dintre părinți cred că copiii lor de până în trei ani se pot controla pentru a nu efectua un lucru interzis.

– 43 % dintre părinți cred că cei mici de până în 2 ani își pot împărți lucrurile cu ceilalți copii.

– 24 % dintre părinți cred că piticii de până într-un an au abilitatea de a-și cotrola emoțiile.

Iată care este însă adevărul:

Autocontrolul se dezvoltă de fapt între 3 ani jumate și patru ani, și mai este nevoie de câțiva ani buni până când cei mici învață să îl folosească în mod constant.

Cât despre abilitatea de a împărți lucrurile? Aceasta se dezvoltă între trei și patru ani.

Controlul emoțional nu se va dezvolta decât între trei ani jumate și patru ani.

„Primii ani sunt despre învățare, nu despre pedepsire. Atunci când părinții au așteptări realiste despre capacitățile copiilor lor, ei pot ghida comportamentul copilului în moduri eficiente”, a adăugat Melmed.

Conform studiului, mulți părinți au probleme în a avea suficientă răbdare cu copiii lor care își pierd controlul, la rândul lor ei nemaifiind capabili să-și controleze emoțiile atunci când au de-a face cu un toddler dificil.

Nu vă faceți griji, cei mai mulți dintre acești toddleri vor învăța să-și controleze emoțiile atunci când vor deveni părinți la rândul lor!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.