Copilul

Campania globală #Girl2Leader, organizată pentru prima oară în România

Campania globală #Girl2Leader, organizată pentru prima oară în România - RevistaMargot.ro

Pe 11 octombrie, de Ziua Internațională a Fetei are loc campania #Girl2Leader, la care participă peste 1.500 de adolescente din toată lumea – Irlanda, Malta, Marea Britanie, cât și Canada, Statele Unite ale Americii, Bolivia, Malaezia sau Kenya. România se alătură în premieră acestei campanii, la inițiativa deputatei independente Oana Bîzgan.

Campania #Girl2Leader a fost lansată de Women Political Leaders Global Forum (WPL) pentru încurajarea adolescentelor să urmărească o carieră și o poziție de decizie în domenii variate. La prima ediție din țara noastră iau parte peste 30 de fete între 14 și 17 ani din întreaga țara: București, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Focșani, Alba-Iulia sau Brăila. În cele patru zile de evenimente desfășurate la Parlamentul României, la Palatul Cotroceni și la sediul Băncii Mondiale din București, adolescentele iau contact cu femei din politică, diplomație, mediul de afaceri și ONG și sunt încurajate să devină lideri, la rândul lor.

Cele 31 de participante selectate din peste 90 de fete înscrise inițial au beneficiat de o experiență de tip „job-shadowing” alături de 31 de deputate și senatoare din toate partidele, pe care le-au însoțit timp de o zi în activitatea lor din Parlamentul României. De asemenea, tinerele au participat la ateliere de social media, de cetățenie activă și de egalitate de șanse, susținute de experte recunoscute în domeniu (Monica Jitariuc, Elena Calistru, Florentina Chiru). Totodată, fetele participante la #Girl2Leader România au fost primite la Administrația Prezidențială, la Ambasada Suediei și reprezentanța Băncii Mondiale.

„Am pregătit activități diverse și relevante pentru aceste tinere în formare, ca ele să aibă acces la experiențe inedite, care să le influențeze pozitiv și să le inspire să schimbe în bine comunitățile lor. În România, diferențele de gen sunt, încă, destul de pronunțate, iar femeile nu sunt încurajate să se implice activ la nivel decizional. Le mulțumesc tuturor colegelor mele din Parlamentul României, care au acceptat invitația de a se alătura acestei campanii, precum și instituțiilor partenere”, a declarat Oana Bîzgan, organizatoarea campaniei #Girl2Leader în România.

Finalul campaniei este marcat în fiecare țară parteneră printr-o conferință, cu transmisiune video live din partea echipei internaționale a #Girl2Leader. Evenimentul din România are loc astăzi la Palatul Parlamentului, iar dintre vorbitoarele conferinței fac parte E.S. doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei la București, doamna Tatiana Proskuryakova, reprezentanta Băncii Mondiale în România, Despina Andrei, Communication & Fundraising Manager UNICEF.

Oana Bîzgan este deputată independentă și Young Global Leader, membră în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaților. Îi aparțin o serie de inițiative legislative ambițioase, precum legea hărțuirii stradale, pedepsirea hărțuirii morale la locul de muncă, parteneriatul civil, înființarea Registrului automatizat național privind infracțiunile asupra minorilor, infracțiunile sexuale și de hărțuire și creșterea până la 7 ani a vârstei la care copiii din sistemul de protecție sunt trimiși în servicii de tip rezidențial.

#Girl2Leader este o inițiativă globală, lansată în 2017 de către Women Political Leaders, care își propune să inspire fete din toată lumea spre a îmbrățișa roluri de conducere în comunitățile din care fac parte și de a se implica în sfera politică, sub sloganul „Lead Like A Girl”. Campania se află sub Înaltul Patronaj al Președintei Maltei, H.E. Marie- Louise Coleiro Preca, care susține că „lumea are nevoie de aportul valoros pe care femeile și fetele îl aduc atunci când se implică, alături de bărbați și băieți. Doar așa vom putea construi viitorul de care vom fi mândri în fața viitoarelor generații”. Mai multe informații pe girl2leader.org.

Oana ne-a vorbit anterior despre această campanie, click aici pentru a citi mai multe detalii.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.