Educație

Campanie de promovare a lecturii la Gaudeamus: „Ziua în care avem timp”, o zi fără ecrane

Campanie de promovare a lecturii la Gaudeamus: „Ziua în care avem timp”, o zi fără ecrane - RevistaMargot.ro

– comunicat de presă –

 

„Ziua în care avem timp” – O campanie inițiată de Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărți și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

• Tombolă la Gaudeamus și dezbatere cu tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”.

• „Credem că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii.” (Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama).

Editura Gama le propune cititorilor prezenți la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii și jocului: alegerea unei zile în care familiile cu copii sunt provocate să renunțe la dispozitivele electronice.

Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediția din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13: 30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, și o tombolă.

 

Campanie de promovare a lecturii la Gaudeamus: „Ziua în care avem timp”, o zi fără ecrane - RevistaMargot.ro

 

Dezbaterea, având tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacăîn aer liber”, reunește nume cunoscute din sfera educației și parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gașca Zurli, Dana Papadima – director educațional Avenor College, Daria, prietenă cu cărțile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de priograme educaționale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generală a Editurii Gama.

Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, redactor-șef al revistei „Cariere”.

În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spațiul copilăriei, organizatorii au plănuit un dialog sincer despre relația copiilor noștri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață și care le dă, însă, atât de
mult de gândit părinților și dascălilor. Un dialog despre dreapta măsură în educația copilului, despre noi metode de parenting și despre nevoile și dorințele celor mici.

„Credem că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii”, a declarat Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama, inițiatoarea acestei campanii.

La finalul dezbaterii, inițiatorii proiectului vor vorbi și despre „Ziua în care avem timp”, plănuită a fi sărbătorită pe data de 2 decembrie 2018. O zi în care familiile cu copii sunt provocate să renunțe la dispozitivele electronice, petrecând timp în compania cărților sau a jocurilor educative.

Tot cei care aleg să celebreze această zi au șansa de a câștiga o excursie la munte în familie. Dezbaterea are loc în ultima zi de Gaudeamus, însă cititorii vor fi informați despre campania „Ziua în care avem timp” chiar din prima zi de târg, prin materialele promoționale pregătite de Editura Gama și tombola special gândită pentru ei: cititorii sunt invitați să achiziționeze cărți și jocuri educative de la oricare expozant prezent la Romexpo, apoi să le fotografieze și să le încarce pe Facebook cu tag către Editura Gama. În săptămâna de după încheierea târgului de carte, va fi ales un câștigător, prin tragere la sorți „în direct” pe Facebook, care va fi recompensat cu un pachet consistent de cărți din oferta Editurii Gama.

 

Campanie de promovare a lecturii la Gaudeamus: „Ziua în care avem timp”, o zi fără ecrane - RevistaMargot.ro

 

Editura Gama este recunoscută pe piața de carte pentru copii drept un specialist în educație. Cu o experiență în editarea de carte de peste 20 de ani, Editura Gama le propune cititorilor volume și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

Una dintre cele mai bune ocazii ale editurii de a sta față în față cu cititorii săi este târgul de carte și învățătură Gaudeamus:

„Pentru noi, Gaudeamus e o mare sărbătoare an de an, fiindcă ne dă ocazia să comunicăm direct cu cititorii noștri, copiii și părinții acestora. Ne reîntâlnim în standul editurii cu vechi prieteni și cunoaștem alții noi. E un prilej extraordinar de a prezenta titlurile nou create și viziunea noastră despre educație – și, mai ales, de a înțelege nevoile micuților cititori și evoluția acestor nevoi în mediul contemporan, extrem de dinamic. Doar fiind strâns conectați cu publicul nostru putem crea titluri actuale și foarte utile”, a mărturisit Diana Mocanu.

Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colecțiile originale ale editurii este învățarea prin joc. La ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Editura Gama (standul 8, nivelul A0) vine cu o ofertă de peste 700 de titluri și reduceri care pornesc de la 20% și ajung până la 80%. Titluri noi în colecțiile bestseller („Învăț să citesc!” sau „Bebe puzzle”), noi colecții proprii care urmează principiul învățării prin joc („Triopuzzle”, „Flippo”, „Bingoletto” sau „EduKit” ar fi cele mai recente), dar și câteva serii care vin din tipografie direct pe rafturile de la Gaudeamus: „Povești aniversare” – cărți-cadou în format mare, integral ilustrate, ce conțin povești, versuri, fabule și basme repovestite, pline de haz și tâlc; „O zi în lumea animalelor” – cărți ilustrate educative despre meserii, „Eu citesc cu tine” – o colecție de deprindere a cititului de la vârste mici, precum și seria de ficțiune pentru copii „Ivy Pocket” – care a făcut deja mare vâlvă peste hotare, fiindcă este scrisă de un autor incredibil de talentat, dar complet misterios!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.