Sarcină

Ce nu mi-a spus nimeni despre sarcină

Ce nu mi-a spus nimeni despre sarcină - revistamargot.ro

Ca orice lucru pentru care te pregătești temeinic în viață, și sarcina îți va demonstra că habar n-ai în ce ai intrat. Este vorba de acele lucruri știute de toate femeile care trec prin asta, dar nerostite. Un fel de subiect tabu al femeilor însărcinate. Unele poate ți se vor părea scârboase, altele de-a dreptul amuzante. Ce nu mi-a spus nimeni despre sarcină?

Una caldă

Nici o mămică nu vrea să recunoască că în timpul sarcinii creierul ei o ia un pic pe arătură. Dacă îți mai uiți cheile în frigider sau vrei să tragi apa apăsând pe întrerupătorul de lumină, te rog, povestește mai departe. E foarte amuzant, nu e nimic rușinos, iar cei dragi ai tăi sigur nu-și vor schimba peste noapte părerea despre integritatea ta mentală. În fine… nu pot chiar să garantez.

Una rece

Următorul secret vine din categoria lucrurilor pe care nu te simți confortabil să le mărturisești nici măcar în șoaptă. Unele femei trec printr-o perioadă mai… gazoasă în timpul sarcinii. Asta nu înseamnă că vei umbla prin lume învăluită într-o bulă puturoasă. Și oricum, strălucirea de pe chipul tău te va face de nebănuit de astfel de crime împotriva umanității. Partea bună este că există pastile care ajută la acumularea gazelor din intestine. Și eliminarea lor. Dar măcar vei reduce numărul reprizelor zgomotoase.

Una umedă

Pentru unele femei, strănutatul în al treilea trimestru devine un eveniment surpriză. Cu atâta presiune, biata vezică mai scapă uneori. Ca să faci puțin haz de necaz, încearcă un joculeț cu partenerul. Anunță-l repede înainde de strănut și faceți pariuri. Vei reuși sau nu să nu urinezi puțin?

Una agitată

Vei citi despre sentimentul acela ciudat de după naștere. Despre golul lăsat de bebe în burtică. Ce nu-ți spune nimeni este că după ce naști, vei deveni mai conștientă de toate mișcările intestinelor tale. Erau acolo și înainte de sarcină, dar le ignorai. Sperăm să nu fie o sursă pentru un început de ipohondrie, ci o bucurie că ești mai „prezentă” în propriul corp. Până la urmă cam și ăsta e unul dintre motivele pentru care te apucasei de yoga, nu?

Pentru că este un clișeu îngrozitor, nu o să mai repet că sarcina, cu bune și rele, este o perioadă minunată din viața unei femei. Ah…

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.