Sănătate

Cea mai bună cremă de protecție solară pentru tine și familia ta

Cea mai bună cremă de protecție solară pentru tine și familia ta - RevistaMargot.ro

În fiecare an, înaintea plecării la mare, am aceeași dilemă legată de alegerea cremelor de protecție solară. Când merg într-un magazin, oferta vastă și multitudinea informațiilor de pe etichete mă bulversează și mai rău.

Oare ce factor de protecție să aleg? Să fie cu filtru mineral sau cu filtru chimic? O singură cremă pentru toată familia sau cremă separată pentru copil? Ce marcă de cremă să aleg? O fi vreo diferență între ele sau este doar marketing?

Nu pot să spun nici acum că am găsit răspunsul la toate întrebările sau că am ajuns un specialist în materie de protecție solară. Însă pot să afirm că am citit mult pe această temă, în special informații oferite de medici dermatologi și că, pe baza lor, am găsit un mix optim de creme, pentru toată familia.

Așadar, care este cea mai bună cremă de protecție solară?

Cu siguranță, cea pe care o folosești! Căci degeaba cumperi cea mai scumpă crema, cu cel mai mare factor de protecție sau cel mai tare filtru mineral inventat vreodată, dacă ea zace în geanta de plajă sau este aplicată atunci când îți aduci aminte și nu conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Cum alegem cea mai bună cremă de protecție solară?

Cred că ajută mult documentarea și conștientizarea nevoilor familiei.

În cazul meu, de exemplu, îmi fac mai întâi o listă elementele pe care trebuie sa le acopere cremele solare.

Respectiv, soț cu alergii solare, copil fără alergii, dar care stă în apă non-stop și mama (adică eu) care și ea stă în apă non-stop, după copil, desi și-ar dori o oră pe șezlong, cu o carte bună în brațe.

În plus, avem o întreagă familie care, deși nu stă pe plajă la ore nerecomandate, ajunge totuși să se expună la soare și la astfel de ore, fie că este vorba de mers la masă sau de o banală plimbare.

După ce am făcut această listă, studiez oferta din magazinele online, dar și pe cea din offline, respectiv din farmacii.

Ce creme de protecție solară am folosit anul acesta

1. Bioderma Photoderm LEB cu factor de protecție 30

Este o cremă pentru pielea sensibilă, predispusă la alergii.

Este al doilea an în care alegem această cremă și o facem pentru că este foarte rezistentă la apă, se aplică ușor și are o textură foarte plăcută.

Anul trecut și-a dovedit din plin eficacitatea pentru pielea cu tendințe alergice a soțului (în zona încheieturilor mâinilor și a picioarelor), dar am folosit-o și eu și cea mică în zona feței, gâtului și decolteului. Se găsește în majoritatea farmaciilor.

2. La Roche – Posay Anthelios dermo – paediatrics, cu factor de protecție 50

O cremă pe care am ales-o anul acesta prima dată, în special datorită fatorului de protecție mare, dar și pentru că este foarte rezistentă la apă.

Este special concepută pentru copii, însă am folosit-o și noi, adulții.

Are o textură plăcută și merge aplicată atât pe pielea umedă, cât si pe cea uscată.

Și-a dovedit eficacitatea, încă din prima zi, când, din graba de a intra mai repede în apă, Dl. Soț nu a fost dat uniform cu cremă pe spate și, în mai puțin de o oră, s-au văzut foarte clar zonele respective.

Cu siguranță, această cremă va fi alegerea noastră și în sezonul următor. Se găsește în majoritatea farmaciilor.

3. Avène Tinted Cream, cu factor de protecție 50

Este un fel de CC cream, dar cu factor de protecție mare. Este prima dată când am folosit un astfel de produs și am avut mari dubii dacă să îl cumpăr sau nu.

Am facut o alegere bună, pentru că are o textură ușoară, ce nu lasă pielea încărcată, dar îi conferă o strălucire discretă.

Nu are un grad de acoperire foarte mare, la capitolul acesta fiind poate sub un CC cream, dar ca și protecție solară, își face treaba foarte bine.

La fel, și la nivel estetic. Este primul an în care nu am rămas cu urme de la ochelarii de soare. Plus că, deja a intrat în rutina mea zilnicăm unde va și rămâne. Se găsește în majoritatea farmaciilor.

 

Cea mai bună cremă de protecție solară pentru tine și familia ta - RevistaMargot.ro

4. Badger cremă de protecție solară cu mandarine și vanilie, cu factor de protecție 30

Este special creată pentru copii, însă am folosit-o întreaga familie, atunci când ne-am expus la soare în afara orelor recomandate.

Este o cremă cu filtru mineral (oxidul de zinc, același folosit pentru cremele ce previn iritațiile de scutec) și 98% ingrediente organice.

Ce mi se pare incredibil este că eticheta sună foarte familiar, căci crema este produsă din șapte plante, oxid de zinc și atât.

Asigură și protecție în apă, timp de 40 de minute, dar, recunosc, nu i-am testat eficacitatea la acest capitol.

Ne-am înțeles bine cu ea și, cu siguranță, o vom folosi și sezonul următor. Am achiziționat-o online, de pe bioteca.ro, unde mai găsiți și varianta fără parfum.

Așadar, testați, dar mai ales folosiți des și cu rigurozitate cremele de protecție solară. Este important să vă respectați pielea, căci este spre binele vostru și al întregii familii.

 

Cea mai bună cremă de protecție solară pentru tine și familia ta - RevistaMargot.ro

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.