Educație

Costul învățăturii: Prețul caselor din apropierea școlilor britanice de top a crescut

Costul învățăturii: Prețul caselor din apropierea școlilor britanice de top a crescut - RevistaMargot.ro

Conform unui studiu realizat de Departamentul pentru Educație (DfE), prețul unei locuințe din Marea Britanie este cu 8% mai mare dacă aceasta se află în apropierea unei școli primare performante; și cu 6,8% mai mare dacă locuința este în apropierea unei școli secundare de top.

„Selecția după prețul casei” limitează astfel accesul elevilor mai săraci la cele mai bune școli.

Experții în domeniul imobiliar au declarat că apropierea unei case de școlile performante  a influențat prețurile locuințelor în același fel în care au făcut-o și legăturile de transport.

DfE a transmis că factorul de proximitate al caselor față de școlile primare de top din Londra ar adăuga 38.800 de lire sterline valorii unei locuințe. Prețul mediu al unei locuințe din capitala britanică fiind de 484.700 lire sterline, în iulie 2016.

În Marea Britanie, prețul mediu al unei locuințe de 232.900 lire ar crește cu 18.600 de lire sterline dacă aceasta se află în apropierea uneia dintre cele mai bune școli primare; și cu 15.800 de lire sterline dacă este în apropierea uneia dintre cele mai bune școli secundare.

O altă analiză recent efectuată de Teach First a constatat că 43% dintre elevii școlilor secundare din Marea Britanie fac parte din cele mai bogate 20% din familii britanice. În timp ce un studiu efectuat de Sutton Trust a sugerat că elevii mai săraci au mult mai puține șanse de a obține locuri în școlile cu cele mai bune rezultate GCSE .

Concluziile studiului DfE:

– Există o „legătură clară” între prețul plătit pentru o locuință și accesul copiilor la școli bune.

– Prețurile locuințelor lângă cele mai bune școlile primare este cu 8% mai mult decât în ​​zonele înconjurătoare.

– În apropierea școlilor secundare neselective cu cele mai bune performanțe, prețurile locuințelor sunt cu 6,8% mai mari.

Cu toate acestea, DfE a spus că diferența dintre prețurile locuințelor „nu poate fi atribuită numai calității școlii”.

„Tot mai multe familii pot asigura copilului un loc la o școală mai bună. Însă pentru prea mulți tineri șansele lor de succes depind în continuare de câți bani câștigă părinții lor și unde își pot permite să trăiască. Această nouă analiză scoate în evidență cât de mult prețul casei limitează accesul elevilor obișnuiți la cele mai bune școli. Vrem să înceteze această nedreptate, iar propunerile noastre vor crea mai multe locuri școlare bune în fiecare parte a țării, astfel încât fiecare copil să aibă acces la educația excelentă pe care o merită”, a declarat un oficial britanic.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.