Călătorii cu copiii

Locuri unde sa mergem cu copiii

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

Timpul poate fi prieten sau dușman, în funcție de cum știm și cum reușim să îl valorificăm. Tocmai de aceea, părinții ar trebui să transforme timpul liber petrecut alături de copii în cele mai plăcute momente. Acest lucru presupune ca cele câteva ore petrecute împreună să nu aducă prea multe interdicții ori cicăleli continue, ci veselie, bună dispoziție, atenție, responsabilitate din partea părinților care pot retrăi alături de micuții lor bucuria de a redeveni copil. Doar în acest fel, copilul va crește fericit și sănătos.

Care sunt cele mai prietenoase locuri unde putem ajunge cu cel mic? Marile orașe au o varietate de oferte. Totuși, majoritatea părinților muncesc în timpul săptămânii, iar programul lor de lucru se termină destul de târziu. Cu toate acestea, este foarte important ca ei să petreacă timp alături de copil, fără să mai fie implicați în nicio altă activitate.

Plimbările prin parc nu sunt niciodată plictisitoare și reprezintă ocazia perfectă de relaxare atât pentru copii, cât și pentru părinți. Și cel mai mic oraș din țară are un parc, este o activitate la îndemână, necostisitoare și foarte plăcută.

În plus, toamna aduce o explozie de culori spectaculoase, de care se pot bucura vizual și părinții și copiii. Puteți face împreună o serie de activități interesante în parc: să adunați frunze ruginii, pietricele sau conuri de brad cu care să realizați, când ajungeți acasă, felicitări sau alte accesorii care să le dezvolte celor mici creativitatea.

De asemenea, în parcuri sunt locurile de joacă, cu tobogane, leagăne, groapa cu nisip, băncuțe, mese și unde sunt și alți copii cu părinții lor – o bună modalitate pentru legarea unor prietenii și pentru socializare.

În București, există numeroase parcuri care au o ofertă generoasă pentru petrecerea timpului liber împreună cu cei mici.

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

sursa foto: Pinterest

Cel mai mare este parcul Herăstrău – care se întinde pe 110 hectare. În interiorul parcului există Insula Copiilor – cu o suprafață de 3.000 mp, unde vegetația, copacii și iazul cu broaște țestoase îi conferă un farmec deosebit. Pe insula se află o scenă unde au loc spectacole, concursuri de karaoke sau teatru de păpuși.

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

sursa foto: Pinterest

Dacă ajungeți în zonă, nu ratați Muzeul Național sl Satului „Dimitrie Gusti”. De multe ori, aici sunt organizate ateliere pentru cei mici, unde pot învăța arta meștesugurilor, olărit, pictură pe sticlă. În parcul Herăstrău sunt amenajate țarcuri pentru păuni, care îi fascinează mai ales pe cei mici. Alte activități pe care le puteți face cu cel mic în parcul Herăstrău: plimbarea cu vaporașul sau cu bicicletele închiriate.

Dacă la toate aceste acțiuni participă ambii părinți, copilul se simte protejat, legăturile emoționale se îmbogățesc și de dezvoltă curajul copilului, precum și încrederea în sine.

Iesirile la terasă ori la un restaurant sunt, de asemenea, preferate de unii părinți. Sunt anumite localuri în interiorul cărora sunt amenajate locuri de joacă pentru cei mici, fie în interior, fie în aer liber. Totuși, dacă alegeți să mergeți cu cel mic într-un asemenea loc, trebuie să țineți cont de anumite recomandări:

Copilul nu trebuie să fie obosit, pentru că devine irascibil în scurt timp iar ieșirea cu el riscă să se transforme într-o experiență neplăcută.

Se recomandă să ieșiti cu prieteni care au la rândul lor copii, pentru ca cei mici să se poată juca împreună sau să aibă un partener de discuție la masă.

Înainte de a vă așeza la masă, inspectați cu atenție locul de joacă, așa încât să fiți convinși că cel mic este in deplină siguranță.

Evitați orele aglomerate, astfel încât copilul să se poată desfășura în voie, fără să deranjeze alte persoane. Când sunt mulți clienți, personalul restaurantului va fi mai ocupat și există riscul să dureze mai mult timp până se ia comanda sau se aduce mâncarea.

Alte locuri unde merită să ajungeți cu copilul:

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

sursa foto: Pinterest

În cazul în care doriți să îl învățați pe cel mic puțină istorie, puteți alege Palatul Mogoșoaia. Este situat la aproximativ 15 km de centrul Bucureştiului, pe DN1A, alternativă a drumului spre Ploieşti. Este un loc în care puteți descoperi împreună poveşti din istoria poporului nostru. Cu siguranță, orice copil pasionat de istorie va fi încântat să vadă Palatul construit în vremea lui Constantin Brâncoveanu,dar şi marele turn străjuit de cele 4 turnuleţe.

 

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

sursa foto: Pinterest

Un alt loc situat lânga București este Parcul de distracții de la Cernica. Locul dispune de 8 trasee de dificultate progresivă (de la foarte uşor, la foarte dificil). De asemenea, cel mic poate participa la jocuri de paintball sau se poate bucura de tiroliene.

Locuri unde sa mergem cu copiii - revistamargot.ro

sursa foto: Pinterest

Dino Parc Râșnov este, de asemenea, un alt loc de distracție pentru cel mic, în aer liber. Este situat apropiere de Brașov. Proprietarii parcului au povestit că au „furat” ideea din Germania, când au vizitat un parc tematic. S-au reîntors în țară și au reușit să deschidă acest parc, cu finațare europeană.

Este un loc amenajat in pădure, contine peste 50 de dinozauri in marime naturala confectionati din fibră de sticlă și așezati in ordine cronologica. Cu siguranță, dinozaurii îi vor surpinde pe cei mici pe masură ce se înaintează pe traseu. Odată ajunși în acest loc, atât părinții cât și copii pot învăța multe lucruri despre dinozauri sau preistorie.

Orășelul Cunoașterii este locul ideal unde puteți să ajungeți, mai ales dacă micuțul dumneavoastră este foarte curios și dornic să afle tot mai multe lucruri interesante. Este un loc situat în București și cuprinde peste 80 de exponate-joc, unde se învață știința jocului și jocurile științei. Orășelul este un muzeu interactiv, care include Sala Oglinzilor și a iluziilor optice, Laboratorul activatic sau zona „Fizică distractivă”, în care se pot desfășura multe experimente interesante și amuzante.

Fie ca sunt mai mici sau mai măricei, copiii au nevoie de aer curat și de spațiu de joacă, indiferent de anotimp. Iar părinții au nevoie să îi vadă jucându-se fericiți și bucurându-se de toate lucrurile pe care le au în jur. Doar în acest fel reușiți să petreceți împreună timp de calitate!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.