Parenting

Moduri prin care construiesc o legătură puternică cu fiica mea

Moduri prin care construiesc o legătură puternică cu fiica mea - RevistaMargot.ro

Mă consider o persoană bogată, nu prin prisma mijloacelor materiale deținute, ci a sentimentelui de valoare pe care fiica mea mi-l conferă. Ea mă face să mă simt cea mai apreciată mămică din lume.

Știu că, împreună, facem o echipă imbatabilă și, tocmai de aceea, îmi doresc ca relația dintre noi două, considerată a fi cea mai puternică legătură de pe pământ, să se dezvolte și să se sudeze tot mai mult, indiferent de trecerea anilor.

Cum încerc în fiecare zi să pun bazele unei fundații relaționale, de neclintit, cu fiica mea:

Model pentru fetița mea

Mama este un model pentru copiii săi.

De multe ori, o suprind pe micuța mea copiindu-mă.

Eu și fiica mea am sfârșit astfel prin a avea aceleași preferințe coloristice, culinare, turistice, doar pentru că și „mamei îi place același lucru”.

Deseori, o surprind folosind expresii sau cuvinte des întâlnite în vocabularul meu și îmi dau seama că fetița mea este un buretețel care „absoarbe” modele feminine din jurul său. Inclusiv obiceiurile proaste ale acestora.

Toate aceste lucruri mă fac să fiu și mai atentă la comportamentul și la modul meu de viață, pentru a fi un model demn de urmat pentru Lorelai.

Aș putea spune că aceste așteptări mă ajută să mănânc mai sănătos, să fac mai multă mișcare și să am mai multă grijă de mine.

Timp petrecut împreună

Sunt o femeie foarte ocupată, prinsă între viața de familie și jobul meu.

Deseori, mă împart cu greu între proiectele de la serviciu și treburile gospodărești de acasă. Și am impresia, de cele mai multe ori, că o zi ar trebui să aibă cel puțin 30 de ore.

Încerc însă în fiecare moment să o implic pe fiica mea, cât posibil. De la pregătirea unei prăjituri împreună și până la a lua masa doar noi două, pentru că fiecare secundă alături de ea înseamnă pentru mine timp de calitate.

Dacă am o zi încărcată, cel mai bun moment al discuției dintre noi este masa de seara, când îmi povestește fericită ce a făcut pe parcursul întregii zile.

Încurajarea permanentă

Știu că fetița mea are mare nevoie de mine, mai ales acum, când are doar șapte ani.

Indiferent de situații și conjuncturi, o voi sprijini în tot ceea ce face.

Ea are nevoie de încurajările mele și de iubirea mea necondiționată.

Un copil crescut cu dragoste și susținut este un copil fericit. Iubirea față de copil trebuie să vină firesc din partea oricărui părinte. Copiii nu ajung să fie indisciplinați pentru că au fost mângâiați, ori pupați sau îmbrățisați atunci când au fost mici – avertizează psihologii.

Potrivit statisticilor, aproape jumătate din femeile din întreaga lume au fost crescute de mame considerate „bune și minunate”. Nu există mame sau modele perfecte. Important este să învățăm din propriile noastre erori și să fim cei mai buni părinți cu putință pentru copiii noștri.

 

 

 

Sursa fotografiei: Pinterest

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.