Sănătate

Pantofii cu toc sunt pentru adulți – Mic ghid pentru alegerea pantofilor adecvați pentru copiii voștri

Pantofii cu toc sunt pentru adulți - Mic ghid pentru alegerea pantofilor adecvați pentru copiii voștri - RevistaMargot.ro

Marilyn Monroe zicea: „Dă-i unei fete perechea de pantofi potrivită și ea va putea cuceri lumea.”

Doar că de multe ori perechea aceea de pantofi este potrivită doar cu rochia sau ținuta pe care o purtăm și nu cu forma sau mărimea piciorului nostru.

Cumpărăm emotional pentru că, nu-i așa, o femeie nu are niciodată suficienți pantofi. Cumpărăm în perioada reducerilor, chit că pantofii în cauză sunt cu un număr mai mic sau mai mare, căci „suferim pentru frumusețe”. Tendințele în modă sunt și ele literă de lege, chiar dacă că încălțările în cauză sunt adevărate obiecte de tortură moderne. Piciorul frumos se poartă pe tocuri de 12-14 cm.

Până la vârsta de 8 ani, picioarele copiilor sunt într-o continuă dezvoltare. Mușchii, oasele, tendoanele și ligamentele evoluează împreună pentru a forma un picior adult sănătos. De aceea, pantofii pe care copilul îi poartă pot afecta această dezvoltare.

Dacă noi ca adulți ne permitem „luxul” de a purta pantofi ce nu ni se potrivesc, copiii au nevoie de pantofi care să îi însoțească pe tot parcursul perioadei de formare și care să nu îi afecteze negativ. Acesta este și motivul pentru care specialiștii pediatri recomandă, pentru copii, încălțăminte de tip Barefoot sau Mers Desculț,

Atunci când cumpărați pantofi pentru copii, criteriile de achiziție trebuie să fie diferite față de cele pentru încălțmintea proprie.

Tendințele modei sau numele designerului ar trebui să nu conteze, iar ceea ce ar trebui să primeze sunt: materialele naturale, talpa extrem de flexibilă sau forma pantofului.

Căci, la copii, pantoful trebuie să se plieze pe talpa piciorului și nu invers.

De asemenea, piciorușele celor mici au o formă diferită față de a adulților, astfel acestea sunt mai înguste în zona călcâiului și mai late în zona degetelor, iar până în jurul vârstei de 4 ani, bolta nu este formată. Pantofii de copii trebuie adaptați acestei forme și evitați cei, gen balerini, în special, care sunt extrem de înguști la vârf, iar între lațimea călcâilui și a vârfului nu este aproape nici o diferență.

Desigur, balerinii respectivi pot fi cu sclipici, cu prințese sau să se asorteze perfect cu rochia aceea frumoasă recent primită cadou, însă noi adulții suntem responsabili pentru binele copiilor noștri, astfel că ar fi indicat să ne canalizăm atenția spre o încălțăminte de calitate.

Ca și punct comun, valabil atât la adulți, cât și la copii, este accentul pus pe calitate și nu pe cantitate. Pe încurajarea business-urilor locale și a brand-urilor specializate, cu ani de cercetare în spate, în defavoarea magazinelor de rețea, cu practici, câteodată, lipsite de etică. Nouă, de exemplu, ne plac mult produsele celor de la Bobux, o afacere de familie, cu peste 30 de ani de cercetare în spate, ce creează încălțăminte Barefoot/ Mers Desculț pentru copii, de o calitate excepțională.

 

sursa foto: fittingchildrenshoes.com

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.