Agenda piticilor

Premiera operei ,,Motanul încălțat” la OCC, primită cu multă bucurie și ropote de aplauze

Premiera operei ,,Motanul încălțat” la OCC, primită cu multă bucurie și ropote de aplauze - RevistaMargot.ro

În zilele de 20 și 21 octombrie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), a prezentat premiera operei în trei acte Motanul încălțat, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, pe muzica lui Cornel Trăilescu și libretul lui Tudor Mușatescu și al Ninei Stoiceva. Spectacolul din Sala Mare s-a jucat cu casa închisă și a fost aplaudat cu multă bucurie de copii și de părinții lor, fascinați de aventurile simpaticului motan.

Cei care nu au apucat să vadă premiera operei își pot achiziționa bilete din rețeaua bilete.ro pentru reprezentațiile din 27-28 octombrie și 3-4 noiembrie.

Premiera operei ,,Motanul încălțat” la OCC, primită cu multă bucurie și ropote de aplauze - RevistaMargot.ro

Avanpremiera operei Motanul încălțat

Avanpremiera operei Motanul încălțat a reprezentat o ocazie pentru 17 copii să participe la o nouă ediție a programului ,,Micii Jurnaliști”, organizat de Quartz Media Production în colaborare cu OCC și cu sprijinul Sloop. Cele mai bune articole care vor fi scrise de micii gazetari despre spectacolul Motanul încălțat vor fi publicate în Revista OCC și pe pagina de Facebook a Operei Comice. Programul Micii Jurnaliști, care a ajuns la a opta ediție, se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 80 de copii au luat parte la spectacole, la tururile din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii organizate după avanpremierele spectacolelor.

Premiera operei ,,Motanul încălțat” la OCC, primită cu multă bucurie și ropote de aplauze - RevistaMargot.ro

Micii jurnaliști

Urmează Noaptea Vrăjitoarelor la OCC și spectacolul Erus și Valea Răbdării, cu 10 reprezentanții sold out

Halloween-ul se serbează la Opera Comică pentru Copii în zilele de 26 și 27 octombrie printr-un program inedit adresat copiilor cu vârsta de peste 3 ani: Noaptea Vrăjitoarelor! Toate vrăjitoarele din spectacolele OCC îi vor aștepta pe cei mici în tururi complexe prin culisele teatrului, cu durata de o oră. Plecările în tururi se fac din jumătate în jumătate de oră, cu începere de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 15 lei. Biletele pentru toate spectacolele Operei Comice pentru Copii sunt disponibile pe bilete.ro.

Tot în 27 octombrie, copiii și părinții sunt invitați la premiera spectacolului de teatru Erus și Valea Răbdării de Alec Blenche, proiect câștigător în cadrul concursului de sprijinire a tinerilor creatori – Stagiunea UnderGrant. Regizat de Irina Slate, spectacolul prezintă povestea voinicului Erus, care pornește într-o călătorie în Valea Răbdării, unde are de înfruntat mai multe peripeții. Toate reprezentanțiile programate în această toamnă sunt sold out, dar din primăvară povestea lui Erus se va relua pe scena Sălii UnderGrant. Erus și Valea Răbdării este un spectacol realizat după primul dintre cele două volume omonime publicate până acum de autorul constănțean Alec Blenche.

Premiera operei ,,Motanul încălțat” la OCC, primită cu multă bucurie și ropote de aplauze - RevistaMargot.ro

Afiș Erus și Valea Răbdării

Opera Comică pentru Copii pregătește spectacolul Poveste de Crăciun 2018

Opera Comică pentru Copii pregătește cel mai spectaculos eveniment de sărbători! În data de 4 decembrie, de la ora 19:00, Sala Polivalentă din București va găzdui a patra ediție a spectacolului mozaic Poveste de Crăciun în regia maestrului Cristian Mihăilescu. La edițiile trecute au încântat publicul Felicia Filip și IRIS, Mihai Mălaimare și Teatrul Masca, Mario Hossen, Kristian Benedikt, Monica Petrică și Răzvan Mazilu, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonică București, Corurile Cantus Mundi București, Școala de Balet ,,Jaqueline”, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS Bucureșt, alături de soliștii și Baletul Operei Comice pentru Copii.

Anul acesta, OCC promite noi invitați de marcă, momente de balet clasic și modern, momente muzicale susținute de coruri de copii din toată țara și o mulțime de alte surprize care vor marca începutul sărbătorilor de iarnă.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.