Alimentație

Rețetă de diversificare: ricotta cu piure de pere

Diversificare: Ricotta cu piure de pere- revistamargot.ro

Dacă aveți un bebeluș cu vârsta de peste 6 luni, îi puteți prepara ricotta cu piure de pere, un fel de mâncare delicios care se prepară relativ ușor.

Ricotta este un sortiment de brânza proaspătă, cremoasă, de culoare albă, cu conținut scăzut de grăsimi întrebuințată în bucătăria italiană. Ea este produsă din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză sau din cheag, după separarea zerului de lapte de oaie. În cazul în care nu aveți ricotta, puteți folosi brânză calcică de casă. 
 
Perele sunt bogate în fibre, potasiu și vitamina C și cresc pofta de mâncare. 
 
Aveti nevoie de: 
  •  doua pere moi, dulci, pentru a obține un  piure (le puteți folosi proaspete, sau le puteți fierbe în abur ori le puteți coaceți în cuptor)
  • 100 g de brânză ricotta

Cum se prepară: 

  1. Pisați brânza ricotta cu o lingurița
  2. Preparați piureul din pere. Tăiați perele în două, curățați-le de coajă și scoate-ți miezul. În cazul în care folosiți fructele proaspete, zdrobiți perele cu blenderul sau cu o furculiță. Dacă folosiți aparatul cu abur, trebuie să le lăsați în acesta timp de 10-15 minute, iar în situația în care folosiți cuptorul, trebuie să le puneți în acesta aproximativ o jumătate de oră.
  3. Puteți adăuga 2-3 picături de zeamă de lămâie pentru a împiedica procesul de oxidare
  4. Se amestecă piureul de pere cu brânza
Pofta bună!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.