Apeluri caritabile

Revista Margot susține lansarea campaniei „Dai 2 lei pe educație?”

Educaţia contribuie la formarea unor cetățeni instruiți, la creșterea nivelului de trai al acestora şi la constituirea unei societăți evoluate.

Datele în privința învățământului românesc sunt însă îngrijorătoare, mai ales în zonele rurale, unde rata de participare școlară este cu 20% mai mică față de de zonele urbane.

Conform unui studiu realizat de Fundația World Vision România, peste două treimi din școlile de la sat se confruntă cu cel puţin un factor de risc educațional.

Printre cei mai frecvenți factori de risc se numără: rezultatele slabe la examenele naționale, abandonul școlar, absențe, repetenția. Majoritatea elevilor care fac parte din categoriile de risc provin din familii sărace. Un alt impediment pentru accesul la educație al acestor copiii este spațiul în care au loc orele de clasă, lipsa materialelor și a personalului cu pregătire necesară. Acestea sunt motivele pentru care abandonul școlar este prezent în 40% din școlile de la sat.

Este nevoie de o schimbare! Nu este nevoie de prea mult, dar este necesar să fim cât mai mulți!

Dacă 1.000.000 de persoane donează câte 2 lei, putem face o diferență și să începem să oferim oportunități celor mai puțin norocoși. Cum ar fi să-i ajutăm pe acești oameni să se susțină singuri, să aibă acces în mod gratuit la educație și să trăiască într-un mediu mai primitor, mai uman?

Cu ajutorul donațiilor voastre se va înființa prima școală vocaționala independentă din mediul rural.

De asemenea, planul este unul mult mai complex, care implică și înființarea unei fabrici de conserve, anexată școlii, unde se vor prelucra legume si fructe ale producătorilor locali, și ale cărei profituri vor susține educația gratuită a copiilor.

Nu vrei să faci parte din primul milion de oameni care pot schimba viața unor semeni lipsiți de oportunitate?

Revista Margot susține campania „Dai 2 lei pe educație?”, ce va fi lansată pe 24 iunie, la ora 14:00, la Omega House, București.

Mai jos puteți găsi pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1987388311526679/

Intrarea la eveniment este gratuită, dar participanții vor trebui să-și confirme prezența la: office@ romaniaincontact.com

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.