Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Joc video folosește recunoașterea facială pentru a verifica vârstele

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Unul dintre cele mai populare jocuri video din China testează utilizarea recunoașterii faciale pentru a verifica vârstele utilizatorilor.

Sub presiunea autorităților locale, Tencent, creatorul jocului Honour of Kings, a introdus restricții în iulie 2017 pentru a limita accesul persoanelor sub 12 ani până la o oră de joc pe zi și de la 13 la 18 ani până la maximum două ore. Luna trecută, compania a adăugat un sistem de înregistrare reală pentru a încuraja jucătorii să respecte regulile. (HotNews)

– Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că „fiecare copil care intră în contact cu rujeola o poate transmite celor care nu sunt protejați, inclusiv copii prea mici pentru a fi vaccinați sau copii care nu pot fi vaccinați din cauza unor condiții medicale preexistete. Alegând vaccinarea, părinții protejează nu doar sănătatea copiilor lor, ci contribuie si la protejarea altor copii care nu pot fi vaccinați”. (Hotnews)

– Elevii vor avea patru vacanţe şcolare în anul de învăţământ 2018-2019, iar cei din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor beneficia de o vacanţă în plus. În timpul anului, elevii vor mai avea şi zile libere, prima fiind 5 octombrie, pentru şcolarii din Capitală.

Vacanţele şcolare ale elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. (Mediafax)

– Poveștile online ale proaspetelor mame despre naștere pot cauza tokofobie – teama de a da naștere, care afectează 14% dintre femei. (Independent)

– Copiii sunt fascinați de stimulii vizuali așa că un exercițiu de sporire a atenției care le va face plăcere este descrierea unei imagini colorate. Îi poți cere să îți arate diverse elemente în imagine sau chiar să descrie cu glas tare cât mai detaliat. Este un bun exercițiu și pentru dezvoltarea limbajului. Dacă piciul este prea mic sau pare că îl solicită prea mult exercițiul, aveți răbdare sau întrebați-l dacă puteți juca altceva sau alege o imagine mai simplă. Nu râdeți de greșelile sale sau de ezitări.

– După împlinirea celor şase luni, bebeluşul stă deja în funduleţ, iar, până la vârsta de 1 an, se ridică şi pe picioruşe, fiind pregătit să facă primii pași.

– Un studiu de amploare, realizat în anul 1990 şi publicat în Archives of Desease in Childhood, relevă că, din 40 de copii mici urmăriţi, 80% au adormit după numai 5 minute de ascultare a sunetelor albe.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.