Copilul

Transformă fiecare week-end al copilului tău prin activități educative distractive

Transformă fiecare week-end într-o activitate educativă distractivă - revistamargot.ro

Un week-end alături de tine reprezintă pentru copilul tău o oportunitate de a învăța ceva nou.

Momentele libere pe care le petreci împreună cu familia și în care și poți scăpa de stres sunt o ocazie potrivită de asemenea pentru a-ți educa copilul.

Planifică-ți fiecare week-end întreabând fiecare membru al familiei ce și-ar dori să facă în timpul său liber, unde le-ar plăcea să meargă sau ce și-ar dori să viziteze.

Alegeți apoi ce o să faceți, selectând cel puțin o preferință a fiecărui membru din familie. De exemplu, tu poți hotărî să mergeți la picnic sau să rămâneți peste noapte la un camping din apropierea orașului.

Iată câteva idei interesante pentru petrecerea timpului liber pe care le poți pune în practică împreună cu familia și prin care le poți preda copiilor o lecție distractivă în afara sălii de clasă.

  1. Mergeți în drumeții. Plimbați-vă în parcurile din oraș, în grădina din spatele casei sau organizați o expediție în pădure. Copiii vor fi foarte încântați să meargă în aceste locuri și astfel ei vor învăța cum să descopere natura, cum arată viața în sălbăticie. Îi puteți duce să observe apariția stelelor undeva departe de oraș. Mergeți la picnic pe o pajiște, lângă un lac, la plajă sau urcați pe munte. Există numeroase oportunități de a-i învăța pe cei mici lucruri noi despre istoria orașului, despre geografie sau despre arhitectura clădirilor. O călătorie interesantă în care copiii vor avea multe de aflat este și cea în zonele de rezervație naturală. Căutați locuri interesante de vizitat în orașul în care locuiți. Să înveți ceva nou este un lucru distractiv la orice vârstă. Faceți plimbări cu bicicleta,  cu rolele, împreună cu întreaga familie. Astfel, îi puteți învăța pe copii ceea ce înseamnă un mod de viață sănătos în timp ce faceți un circuit pe bicicletă al orașului în care locuiți . Vizitați muzeele de artă, de științe, planetariile, grădinile botanice și zoologice, care le oferă copiilor prilejul de a cunoaște cât mai multe despre știință și natură.
  2. Organizați seri în familie în care să urmăriți filme sau să faceți pizza. De asemenea, puteți să     preparați orice fel de mâncare împreună cu copiii. În mod special, aceștia sunt pasionați de pregătirea deserturilor.
  3. Mergeți la piese de teatru sau la concerte împreună cu copiii. Toamna au loc în continuare foarte multe spectacole în aer liber, astfel ei se pot distra, învățând despre arta creativă.
  4. Planificați o zi în care toată familia să meargă la piscină, la ștrand sau la bazin să înoate, la un club unde vă veți putea juca darts, bowling sau ping-pong. Copiii vor fi atrași de activități  din care au foarte multe de învățat. Participați la sărbători/evenimente/festivaluri/târguri locale de unde pot afla lucruri interesante despre cultură și tradiție. Culegeți fructe din livadă sau legume din grădină, mergeți la piața de fructe si legume. Apoi, organizați un concurs în care fiecare membru al familiei să prepare felul de mâncare preferat, iar câștigătorilor oferiți-le o recompensă. Ei pot afla noutăți atât despre grădinărit, cât și despre cum trebuie să pregătească diverse specialități culinare, dar și cum trebuie să facă față competițiilor. Orice activitate desfășurată pe parcursul week-endurilor este o oportunitate de învățare și de distracție pentru copii. Week-endurile nu vor fi deloc plictisitoare dacă întreaga familie se reunește și membrii ei au activități comune!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.