Călătorii cu copiii

Trasee de bicicletă prin București, alături de cei mici

Trasee de bicicletă prin București, alături de cei mici - revistamargot.ro

Mersul pe bicicletă trebuie să îl practici cât mai des pentru că îți aduce o serie de beneficii sănătății fizice şi psihice. Este una dintre activitățile  sănătoase pe care le poți practica în aer liber împreună cu întreaga familie.

Îndrumă-ţi copilul să meargă pe bicicletă, pentru că acest tip de mișcare îi va oferi o stare de independenţă şi autonomie necesară unei dezvoltări armonioase.

Uite câteva trasee de plimbat cu bicicleta alături de cei mici în București şi în împrejurimi:

– Echipaţi-vă corespunzător (pantofi sport, haine cât mai lejere, cască, genunchiere şi cotiere) și explorați Pădurea Băneasa, departe de forfota orașului. Traseul este unul perfect pentru plimbare şi recreere.

Parcul Natural Văcărești deține un traseu pentru biciclete ce măsoară 8 kilometri. Ruta este alcătuita din 2 părți: poteca de pe coama digului, „Belvedere” şi poteca din interiorul parcului, „Printre bălţi”. Ambele sunt prevăzute la intersecții și din loc în loc cu indicatoare care arată direcția și distanța pînă la următorul punct de orientare.  Accesul în parc se poate face din fața Complexului Asmita Gardens (acces pietonal) sau din Strada Săvinești (acces pietonal și biciclete).

– În parcurile Tineretului, Carol sau Parcul Circului există şi alei mai puțin aglomerate pe unde vă puteți plimba cu bicicleta.

– La 30 de kilometri de București, descoperiți peisaje superbe, plimbându-vă cu bicicleta pe potecile Parcului Natural Comana.

– În apropiere de București, la Balotești, găsiți pistele de biciclete de la Edenland. Puteți veni fie cu biciclete proprii, fie să le închiriați de acolo. Tarifele sunt de 15 lei/ 30 minute sau 30 lei/ 60 minute. Se poate plăti și cu cardul.

În week-end poate fi destul de aglomerat, așa că nu ar fi rău să le testați în timpul săptămânii sau la final de săptămână, către finalul programului.

(Sursă foto: edenland.ro)

– Un alt traseu liniștit şi deloc aglomerat, ideal pentru bicicletă este şi Parcul Palatului Mogoșoaia.

Plimbările pe bicicletă în aer liber sunt o modalitate foarte bună de petrecere a timpului liber împreună cu cei mici. Astfel, ei au ocazia să exploreze mediul înconjurător, să devină încrezători în forțele proprii, să-şi îmbunătățească coordonarea şi să-şi dezvolte rezistenţa.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.