Alimentație

Trei locuri din Brașov cu mic dejun copios

O vorbă din popor zice că masa de dimineață o mânânci singur, prânzul îl împarți cu prietenii, iar cina o dai dușmanilor. Și cum mergem destul de des la Brașov, ne-am tot lovit de problema micului dejun în oraș. Și pentru că nu suntem foarte matinali, a fost destul de greu să găsim locuri faine, unde să servim micul dejun.

Așadar, unde se poate servi un mic dejun gustos, diversificat și dacă se poate și într-o ambianță plăcută, în centrul orașului?

Pe baza experiențelor de până acum, cu și fără copil, am pregătit o listă de trei locuri, toate în centrul Brașovului, unde puteți servi un mic dejun gustos, la un preț corect. Am luat în calcul calitatea mâncării, locația, ambianța locului și servirea.

O fereastră ca un tablou

La Birou Bistro

Nu știu dacă ați remarcat, dar marea majoritate a localurilor servesc micul dejun până în jurul orei 11. Maxim 12, dacă aveți noroc. Ce faci însă dacă în vacanță vrei să te bucuri de somn și să dormi până mai târziu? Noi, de exemplu, cu greu reușim să ieșim din casă înainte de 11.30. Iar când ajungem într-un târziu să servim micul dejun, descoperim că lumea din jur deja comandă ciorbă.

Vestea bună este că acest program atipic te forțează să descoperi locuri noi. Vestea mai puțin bună este că riști să eșuezi cu un pateu trist în Piața Sfatului.

Cu gândul la oamenii ca noi (și se pare că nu suntem puțini), echipa de la bistroul La Birou a creat un concept de mic dejun până la ora 16, când își încheie activitatea. Pentru unii e mic dejun, pentru alții e brunch, depinde cum privești lucrurile. Meniul e adaptat și variat pentru ambele variante. Porțiile sunt mari (poate prea mari), prețurile corecte, iar servirea faină și atentă.

Foarte bune sunt clătitele americane, indiferent de variantă. Singura problemă vin într-o cantitata monstruoasă, respectiv sunt trei la porție și numai mici nu sunt.

Trei locuri din centrul Brașovului cu mic dejun copios

Adresă: Strada Sfântul Ioan, nr. 28

Program: 8-16

O Sole Mio

Este de fapt un magazin cu delicatese aduse tocmai din Italia. Sunt însă două mese în fața prăvăliei și încă vreo trei la interior unde puteți mânca un mic dejun delizioso. Și aveți de ales dintre mortadella, coppa, pancetta, porchetta, mozzarella, provolone și alte nebunii, de nu te poți opri din mâncat și încercat.

Ca să nu mai spunem că dacă vă este foarte foame, micul dejun este servit foarte repede. Căci nebuniile mai sus menționate trebuie doar feliate și aranjate frumos pe o farfurie sau sub formă de panino. Alegerea e a voastră și credeți-mă că nu este una ușoară.

 

Adresă: strada Michael Weiss, nr. 3

Program: deschid la ora 10, așa că micul dejun poate fi la orice oră vă doriți. Atenție însă, duminica este închis.

Bistro de l’Arte

Despre Bistro s-au scris deja râuri de cuvinte despre mâncarea pe care o servesc, dar și despre vibe-ul fain al locului. Și ca o recunoaștere recentă a meritelor lor, Oana Coantă a câștigat titlul de Femeia bucătar a anului la Gala Gault & Millau din acest an.

Un titlu binemeritat, căci la Bistro se mănâncă bine. Ingredientele sunt alese pe sprânceană din piețele Brașovului și de la producători locali, iar asta se reflectă în gust și în combinații atipice de gusturi.

Micul-dejun de la Bistro nu face nici el excepție de la regulă. Încercați papara ardelenească, cu carne și cârnați de la borcan. O să vă lingeți pe degete. Sau dacă ajungeți după 11.30, încercați clătita cu mere, căreia i se zice simplu Apfel. Atât de bună, încât cea mica o preferă în locul unui dulce cu ciocolată.

Se întâmplă lucruri minunate și la bar, așa că nu vă sfiiți să încercați siropurile sau cocktail-urile (cu sau fără alcool).

 

Adresă: Piața Enescu, nr. 11 bis

Program:  de luni până sâmbătă de la 9 la 11.30. Duminica deschid la 12, direct cu meniul de prânz.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.