Sfaturi pentru mame

Bebe trebuie să petreacă în jur de 20 de minute pe zi pe burtă – Sfaturi pentru mame

Un bebe trebuie să petreacă aproximativ 20 de minute pe zi si pe burtă

– Un bebe trebuie să petreacă aproximativ 20 de minute pe zi si pe burtă pentru a-și dezvolta mușchii gâtului, spatelui și pentru a se putea mișca, rostogoli sau sta în fund. În plus, statul pe burtă relaxează și ceafa bebelușului și astfel nu va mai apărea plagiocefalia (aplatizarea capului bebelușului). Dacă bebelușului tău nu-i place să stea pe burtică, ai grijă să îl așezi în această poziție mai des, pe perioade mai scurte de timp. (România Tv)

– „Fac un apel la d-na ministru să încerce să nu ne dezbine și să ne cheme pe toți partenerii sociali la masa dialogului”, spune Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar. Într-un mesaj dur către Ecaterina Andronescu, liderul părinților avertizează că oficialul nu trebuie să Ministerul Educației „un instrument personal, așa cum dă senzația în acest moment”. (EduPedu)

– Aproximativ două sute de cadre didactice şi studenţi de la Universităţile “Alexandru Ioan Cuza”, Tehnică “Gheorghe Asachi” şi de Medicină “Grigore T. Popa” din Iaşi au protestat joi, 14 martie, timp de aproximativ o oră, în faţa Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Ei solicită abrogarea ordonanţelor de urgenţă prin care s-au modificat legile justiţiei, care în opinia protestatarilor, afectează independenţa acesteia şi deschid uşa politicului pentru a conduce actul de justiţie.(România Actualități)

– Licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată şi se aşteaptă ofertele, a anunţat, joi seară, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu. (Mediafax)

Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie”, a anunţat ministrul Educaţiei, la TVR.

– Camera inferioară a Parlamentul francez a adoptat în primă lectură, un amendament care prevede că formularele școlare vor conține mențiunile “părinte 1 și părinte 2” în locul apelativelor standard “mamă și tată”, scrie nouvelobs.com.

„Acest amendament vizează implementarea în legislație a diversității familiale a copiilor în formularele administrative ale școlii”, a explicat deputata Valeria Petit, inițiatoarea textului, din partidul prezidențial.

Ministrul Educației Jean-Michel Blanquer și raportoarea Anne-Christine Lang (LREM) au avizat nefavorabil amendamentul, argumentând că schimbările cerute nu sunt în conformitate cu legislația.(Hotnews)

– Atenție! Un elev din clasa a VIII-a de la o şcoală din mediul rural timişean a fost eliminat, luni, din simularea probei de limba română a Evaluării Naţionale, după ce i-a sunat telefonul în buzunar.(Știrile Pro Tv)

– Mihai Tănase, elev în clasa a X-a, este preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), cea mai activă asociaţie din ţară în acest domeniu. Elevul a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care descrie comportamentul unor directori de şcoală, pe care-l aseamnă cu a „baronilor locali” din politică. (Adevărul)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.