BebeCopilul

Avantajele sacilor de dormit pentru bebeluși

Sac de dormit pentru bebelusi- revistamargot.ro

Dacă ești printre mamele îngrijorate că bebelușul se poate rostogoli în somn sau sufoca între așternuturi, sacul de dormit este salvarea.

Un sac bun de dormit pentru cel mic este unul potrivit ca mărime. Nu trebuie să fie nici prea larg, nici prea strâmt în jurul gâtului și al brațelor. De asemenea, nu are glugă.

În primele 6 luni de viață, bebelușii prezintă riscul supraîncălzirii. Pentru reglarea naturală a temperaturii corpului, este ideal să aibă capul descoperit pe durata somnului.

Beneficii

Bebelușul se foiește mai tot timpul. Dacă îl învelești cu o păturică, se poate dezveli foarte ușor în timpul nopții. Scăderea bruscă a temperaturii îl va trezi pe bebe, și odată cu el, toată casa va fi în picioare. Sacul de dormit nu poate fi dat la o parte, astfel temperatura pe durata somnului va fi una constantă, iar cel mic va dormi liniștit. Și voi la fel.

Pentru că nu vei mai folosi o păturică, dispare riscul ca bebe să își acopere fața cu așternuturile. De asemenea, nu se va mai putea rostogoli pe burtică. Somnul pe spate este cel mai sigur pentru bebe. Iar tu nu vei mai fi la fel de îngrijorată că s-ar putea sufoca subit în timpul somnului.

Sacii de dormit nu variază foarte mult ca formă, însă multitudinea de modele și de materiale ar putea să te intimideze.

Fii fără griji, sacii de dormit sunt făcuți din materiale non-toxice, special pentru sănătatea celui mic. Găsești sacii pe categorii, în funcție de greutatea micuțului.

În funcție de anotimp, ai la dispoziție mai multe tipuri de material. Astfel, îi asiguri lui bebe confortul termic, indiferent de vreme. Evită să îl înfofolești prea mult. Temperatura ideală de somn pentru nou-născuți este de 18-20 de grade.

Sacii de dormit pentru bebeluși au un sistem de închidere cu fermoar în față sau în lateral. Unii saci au chiar fermoar mai lung, cu posibilitate de deschidere în două secțiuni. Astfel, pentru copilașii puțin mai mari, sacul devine o hăinuță. Vor putea să-și scoată piciorușele prin partea de jos și să se plimbe prin casă.

Folosește sacul de dormit pentru somnul de acasă sau pentru plimbările prin parc cu căruciorul. Vei vedea cum calitatea somnului celui mic se va îmbunătăți.

Un bebeluș liniștit, părinți fericiți.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.