Parenting

Ce crede David Beckham despre parenting

Ce crede David Beckham despre parenting - RevistaMargot.ro

Celebrul fotbalist și-a început devreme cariera de părinte, la doar 24 de ani el devenind tăticul primului său copil, Brooklyn. Au trecut aproape 20 de ani de atunci, iar el a învățat multe despre ce înseamnă să-ți crești copilul.

Alături de soția sa, Victoria, David are patru copii și recunoaște că îi place extrem de mult să fie tată.

Să aflăm ce spune David Beckham despre parenting, în câteva citate preluate din presa britanică.

Griji

„Cred că nimic nu te poate pregăti pentru grija constantă. Atunci când ai copii, din momentul în care aceștia s-au născut, te gândești mereu dacă sunt bine. Verific ce fac cei mici în timpul nopții, uneori chiar de cinci-șase ori în aceeași seară; fac asta uneori și acum, chiar și băiatului meu de 19 ani”.

Trecerea timpului

„Timpul zboară într-adevăr repede. Într-o clipă îi ții în brațe pentru prima dată în spital, în minutul următor copiii își conduc propria mașină. Dar a fi părinte este cel mai special lucru, nu aș schimba nimic”.

Despre puterea de a fi părinte

„Cel mai mare dar pe care îl poți oferi copilului tău este să fii prezent, să-i oferi atenție”.

Despre cum înveți să fii părinte

„Încă învăț în fiecare zi lucruri noi despre ce înseamnă să fii tată. Nu încetezi să înveți niciodată. Aveam 24 de ani când Brooklyn, primul copil al meu a venit pe lume. Acum am patru copii și 20 de ani de experiență de tată, dar încă învăț să fiu părinte”.

Despre stilul său de parenting

„I-am educat mereu pe copiii mei prin puterea exemplului. Suntem niște părinți destul de severi. Vrem să-i creștem într-un mod asemănător cum am fost și noi crescuți; copiii trebuie să aibă maniere, să aibă limite, și noi le-am conferit asta copiilor noștri”.

Despre ce înseamnă să fii părinte tânăr

„Eu și Victoria am devenit părinții lui Brooklyn când eram foarte tineri. Dar mereu mi-am dorit asta, pentru că am vrut ca cei mici să fie alături de mine pe durata carierei mele, de-a lungul momentelor bune, dar și a celor proaste. Te maturizezi mult mai repede când ai copii. Ai lucruri mai importante în viață de care să te preocupi decât grijile cotidiene, iar centrul vieții tale devin copiii tăi”.

Despre timpul de calitate

„Când eram tânăr nu voiam să pierd nicio secundă din viața copiilor meu; bineînțeles au existat momente când nu am putut fi de față. Mi-era teamă că ei vor face ceva important pentru prima dată iar eu nu o să fiu acolo ca să văd asta. Știam că a petrece timp de calitate cu copiii tăi, în special atunci când sunt foarte mici, era cel mai important lucru din lume”.

Despre sentimente puternice

„Există multe emoții care ne copleșesc atunci când ne gândim la copiii noștri. Dar pentru mine există două emoții care ne împing să obținem mai multe pentru cei mici, în fiecare zi – dragostea și frica”.

Disciplină

„Copiii mei nu au voie să se uite mai mult de o oră la TV. Știu că poate suna puțin cam dur, dar vreau ca ei să se joace afară. Este important pentru mine ca ei să fie implicați în activități sportive. Pentru a fi sănătoși și disciplinați”, citează Huffington Post.

 

Cu care dintre citatele de mai sus te identifici?

 

Photo: © Instagram

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.