Parenting

Cinci sfaturi pentru mămicile care vor să-și păstreze energia

A avea grijă de un copil poate fi uneori extrem de solicitant, pentru a evita momentele în care te simți lipsită de energie revista Margot ți-a pregătit cinci recomandări pe care ar trebui să le iei în considerare în viața de zi cu zi:

 

  1. Ai grijă de somnul tău – deși este dificil să reușești să te odihnești, mai ales în situațiile în care copilul este sugar, încearcă pe cât posibil să acorzi un interes crescut calității orelor tale de somn. De asemenea, încearcă să suplinești doza de magneziu, în cazul în care ai un deficit, acest mineral fiind responsabil de menținerea nivelului tău de energie.
  2. Hidratează-te – unul dintre motivele pentru care simțim că nu avem energie poate fi uneori dehidratarea. Așa că ori de câte ori poți încearcă să bei un pahar cu apă.
  3. Învață să spui nu – mamele sunt mereu alături de noi și adeseori își alocă atât de multe sarcini încât nu le mai rămâne prea mult timp pentru ele. Este o provocare pentru unele dintre noi să învățăm să refuzăm atunci când este nevoie fără să ne simțim vinovate. Gândește-te că poți folosi timpul respectiv pentru a te relaxa.
  4. Fii blândă cu tine – uneori tindem să fim critice în privința modului în care am reacționat în anumite situații și mereu ne gândim că ne-am fi putut descurca mai bine. Învață să accepți lucrurile așa cum sunt, fără să ai așteptări și fără să fii dură cu tine însuți, în felul aceste te vei detensiona și vei fi capabilă să gestionezi mai ușor o serie de probleme.
  5. Organizează-te – puțină planificare n-a stricat nimănui. Poți fi scutită de foarte multe probleme dacă te vei trezi cu 15 minute înaintea copiilor și-ți vei planifica ziua.

 

Bucură-te cât mai mult de soare pentru a-ți ridica nivelul de serotonină și fă exerciții fizice în mod regulat pentru a fi o mămică plină de vitalitate!

 

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.