Sfaturi pentru mame

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Potrivit celui mai recent studiu al Alianței Globale a Copiilor Activi și Sănătoși (Active Healthy Kids Global Alliance), copiii sloveni și cei japonezi se numără în rândul celor mai activi din lume.

Doar 35% dintre respondenții între 5-17 ani și 62% dintre cei între 3-4 ani fac mai multă mișcare decât au nevoie, în vreme ce 51% dintre copiii respondenți preferă să utilizeze dispozitivele tehnologice în favoarea activităților fizice.
(The Spec)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit din nou despre bacalaureatul diferenţiat, susţinând, ca opinie personală, că absolvenţii de liceu trebuie să poată alege între un bacalaureat pentru accesul la universitate şi unul profesional. (Mediafax)

– Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, într-o conferinţă, că Legea Educaţiei Naţionale va fi modificată în prima jumătate a anului viitorului.

Oficialul de la Finanţe a menţionat, în cadrul conferinţei „Criza forţei de muncă – Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii”, că deja au început discuţiile pe acest subiect cu Ministerul Educaţiei Naţionale, iar un proiect va fi înaintat în Parlament până în luna martie. (Mediafax)

– Elevii din Ploieşti care învaţă la şcolile centrale vor avea două autobuze pentru transportul lor de acasă la şcoală şi retur, după ce Primăria municipiului a anunţat că va demara un proiect de anul viitor. La Cluj-Napoca, un astfel de proiect a fost implementat la începutul anului şcolar. (Mediafax)

– Elevii de la învăţământul preuniversitar ar putea să aibă registru matricol unic, la fel cum au în prezent studenţii. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că printr-un astfel de registru Ministerul Educaţiei ar putea şti cu precizie câţi dintre elevii români studiază în ţările din Uniunea Europeană. (Hotnews)

– British School of Bucharest (BSB) a deschis înscrierile în programul de burse pentru anul 2019- 2020! BSB doreşte să recunoască meritele elevilor cu rezultate remarcabile, fie ei elevi la şcoli private sau de stat, şi oferă burse de până la 100% din taxa de şcolarizare tuturor celor care îşi doresc să studieze la British School of Bucharest. (Adevărul)

Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra pe piața de educație din România, cu un model de educație în franciză. “Căutăm parteneri locali pentru a înființa școli în România”, a declarat Yann Bidan, Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.