Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – profesorii nu mai pot acorda meditații elevilor de la clasă

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut miercuri în cadrul unei discuții cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Florian Lixandru, şi cu directorul general al Direcţiei de Buget Finanţe Patrimoniu şi Investiţii MEN, Mihai Păunică, anularea de urgență a unui ordin emis de către fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa, prin care inspectoratele şcolare au dispus unităţilor de învăţământ reducerea a 4.000 de posturi didatice, didactic-auxiliare şi nedidactice. Totodată, în cazul în care nu va interveni pentru anularea efectelor produse de aplicarea acestui ordin, federaţia anunță Guvernul că va recurge la orice mijloc pentru blocarea acestuia. (Hotnews)

– Fostul ministru al Educației, Valentin Popa, a declarat că, potrivit noului Cod de Etică pentru învăţământul preuniversitar, profesorii pot acorda meditații, cu excepția elevilor de la clasă, cu cerința ca activitatea să fie fiscalizată. (Hotnews)

– Elevii din clasa a VI-a vor primi manualele de Geografie săptămâna viitoare, anunţă fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, precizând că ministerul lucrează la îmbunătăţirea „semnificativă” a metodologiei de evaluare a manuscriselor. (Mediafax)

– Alege să cumperi obiecte din materiale reciclate și explică-i de ce uneori este mai sănătos și pentru voi și pentru mediu să alegeți legumele care poate nu sunt cel mai arătoase, dar sunt cele pentru a căror creștere nu s-au poluat apa și pământul cu îngrășăminte chimice și pesticide. Lecția bonus: să punem accent pe conținut, nu pe formă și aspect, care pot fi înșelătoare!

– Învață-l să stingă lumina când iese dintr-o încăpere în care nu se va mai întoarce și să economisească apa. Nu este nevoie să curgă apă cât timp el se spală pe dințișori și nici cât săpunește vasele. Explică-i că nu toți copiii lumii au acces la apă curată și potabilă.

– Colectați selectat deșeurile și explică-i pentru ce este util acest lucru. Te asigur că dacă o transformați într-un concurs, cel mic nu doar că nu o va vedea ca pe o corvoadă, dar s-ar putea chiar să se dovedească mai ecologist decât tine!

– Arată-i că există campanii de protejare a unor specii de animale în pericol și întreabă-l dacă nu vrea să vă implicați și voi prin donații sau diverse activități.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.