Sfaturi pentru mame

Copiii învață direct din observarea interacțiunilor dintre părinți

Copiii învață direct din observarea interacțiunilor dintre părinți - RevistaMargot.ro

– Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Florian Lixandru intervine în scandalul regulamentelor şcolare de la Braşov prin care elevii care nu obţin cel puţin media 8.50 sunt transferaţi la alte şcoli şi spune că ceea ce se întâmplă acolo este abuziv. El a anunțat că toate inspectoratele şcolare din România vor verifica regulamentele şcolilor. (Hotnews)

– „În legea japoneză am găsit o chestiune pe o vom adopta. Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări”, a anunțat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației a precizat că profesorii vor fi examinați pe conținutul disciplinei pe care o predau și pe “tehnologie pedagogică”.(EVZ)

– Industria alimentară câștigă anual milioane de euro din produsele vândute pentru copii. Dar în ambalajele atrăgătoare se poate ascunde același conținut ridicat de substanțe chimice alimentare, acuză organizațiile de protecția consumatorului. (Știrile Pro Tv)

– Indiferent de situaţie, se consideră febră orice temperatură care depăşeşte 38°C (măsurată intrarectal) sau 37,5 °C (măsurată axilar). (Revista Margot)

– În primele zile, nou-născutul are, în mod normal, câteva scaune pe zi. La bebeluşii alăptaţi, pe măsură ce colostrul se transformă în lapte matur, scaunele devin mai lichide şi capătă culoare gălbuie. Nu există totuşi o regulă strictă în privinţa culorii, care poate varia de la copil la copil şi în funcţie de alimentaţie. (Revista Margot)

– Copiii învață nu doar direct de la părinte, ci și din observarea interacțiunilor dintre părinți. Astfel, s-a demonstrat stiințific că fetele care se bucură de prezența tatălui în viața lor, ajunse la maturitate se integrează mai bine în societate. (Revista Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.