Parenting

Cum influențează pozitiv copilul o mamă cu serviciu

Cum influențează pozitiv copilul o mamă cu serviciu - RevistaMargot.ro

Știm cu toții că principalele modele de urmat în viață sunt părinții. Nu de puține ori, copiii îmbrățișează aceeași meserie pe care au avut-o și părinții lor. Multe meșteșuguri au fost transmise și încă se mai transmit și azi din generație în generație.

Mama este principalul suspect în această ecuație și exemplul cel mai elocvent pentru copil. O mămică care reușește să îmbine cu brio viața de familie cu jobul dă dovadă de mult echilibru psihic, bună organizare și eficiență sporită.

În primul rând, părintele care lucrează are posibilitatea de a-i oferi celui mic șansa de a urma o școală de prestigiu. Știm cu toții că o educație bună necesită susținere financiară. În plus, când copilul întâmpină dificultăți la unele materii, îl poți ajuta altfel în momentul în care ai un buget ridicat. Meditațiile, cursurile, materialele educative sunt cele mai la îndemână soluții pentru „melcișorii intelectuali”.

Tot la această categorie intră și activitățile extrașcolare. Când copilul tău este pasionat de ceva, trebuie să îl ajuți să se perfecționeze în acel domeniu. Poate că peste ani va deveni un tenisman de talie internațională. Fie că este vorba de tenis, fotbal sau economie, copilul tău îți va mulțumi peste ani că l-ai susținut în alegerile lui. Iar, dacă în completarea bugetului de familie vin și câștigurile tatălui, stabilitatea financiară va fi și mai mare.

În al doilea rând, mamele care se întorc la muncă imediat după concediul de creștere a copilului îl vor ajuta pe cel mic să devină independent încă de la o vârstă fragedă.

O mamă care lucrează îl ajută pe copil să devină independent, responsabil și organizat.

Iar o familie unită se bazează mereu pe buna cooperare și sprijin reciproc.

Un alt argument care susține și mai mult ideea că mama care lucrează influențează în mod pozitiv copilul este faptul că întotdeauna mamele vor fi o inspirație pentru copiii lor. Nu degeaba este asociată imaginea mamei cu cea a „furnicuței hărnicuțe” în manualele școlare. O mămică va găsi întotdeauna o cale să își îndeplinească cu succes atât atribuțiile familiale, cât și pe cele profesionale. Ea va ști să fie pe rând mamă, prietenă, contabilă, asistentă, și lista poate continua.

De aceea, mama este prima profesoară și principalul sfătuitor al copilului. Cu răbdare și iubire, mama îi va da copilului principalele lecții de viață. Se pare că atitudinea pe care o arată părinții față de munca pe care o prestează, influențează viziunea copilului asupra acesteia.

Astfel, copilul va înțelege că o parte din timpul unui adult trebuie să fie dedicată unei munci în schimbul căreia va primi o remunerație care îi va asigura confortul de zi cu zi.

Prin urmare, putem susține cu tărie că atitudinea părinților față de muncă îl va determina pe copil să le aprecieze efortul depus și să conștientizeze că orice bănuț se obține prin sacrificiu.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.