Copilul

Cum şi de ce să folosim olița pliabilă pentru copilul nostru

Cum şi de ce să folosim olița pliabilă pentru copilul nostru - revistamargot.ro

În cazul în care copilul a depăşit etapa scutecelor de unică folosinţă, dar nu este încă suficient de mare încât părinţii să stea fără griji când pleacă de acasă cu acesta, o oliţă curată, mereu la îndemână, pare soluţia ideală.

Desigur, ar fi incomod şi uneori chiar imposibil ca părinţii sau bunicii să poarte peste tot cu ei oliţa preferată a copilului ori colacul reductor de la WC.

Nici strategia de a-l forţa pe cel mic să meargă la toaletă înainte de plecare sau de a-i restricţiona aportul de lichide nu este chiar în regulă. Mai mult decât atât, copiii de vârstă mică obişnuiesc să anunţe destul de târziu că au nevoie la toaletă şi nu au capacitatea de a se abţine ca un adult.

Din fericire, dezvoltatorii de produse pentru copii, care se inspiră întotdeauna din problemele cotidiene ale părinţilor şi ale micuţilor lor, au venit de ceva vreme cu alternativa salvatoare în astfel de cazuri. Aşa a apărut oliţa pliabilă, o variantă a oliţelor portabile, care poate fi luată pretutindeni, fie că este vorba de călătorii, plimbări sau orice altă situaţie când copilul nu are acces la o toaletă igienică.

De dimensiuni practice (până la 25 de cm în diametru) şi cântărind maxim 200 de grame, oliţa pliabilă este uşor de transportat în coşul căruţului sau într-o geantă. Unii producători oferă şi un sac special pentru oliţă, discret şi extrem de practic.

În ce constă de fapt oliţa pliabilă

Oliţa pliabilă se prezintă sub forma unui colac cu contur ergonomic şi confortabil pentru copil, susţinut de picioare pliabile. Deasupra colacului se aplică pungi de unică folosinţă speciale, cu capaciate mare de absorbţie. La anumite modele se pretează şi pungile obişnuite de menaj.

Ce avantaje are acest tip de oliţă:

-este practică
-este igienică
-ocupă puţin spaţiu
-nu alunecă
-când este deschisă, picioarele se blochează pentru a evita accidentele
-deşi foarte uşoară, este durabilă, solidă şi oferă echilibru
-se transformă cu usurinţă în reductor pentru toaleta adulţilor
-pungile speciale pentru oliţa pliabilă reţin până la 200 ml de lichid
-se poate folosi de regulă până la 22 kg; însă există modele care suportă o greutate şi mai mare
-unele variante sunt prevăzute cu apărătoare antistropire pentru băieţei.

Dacă la un moment dat se doreşte ca oliţa să fie folosită acasă, ca orice oliţă obişnuită, se poate ataşa un liner reutilizabil din silicon. Astfel, aceasta poate fi golită, spălată, dezinfectată pentru a fi gata oricând de utilizat.

Ca şi în cazul celorlalte tipuri de oliţe, la alegerea oliţei pliabile este foarte important să se ţină cont de câteva aspecte:

• Să fie comodă şi uşor de folosit;
• Mărimea colacului să fie adecvată funduleţului copilului;
• Să fie stabilă, pentru ca micuţului să nu-i fie frică să se aşeze pe ea;
• Să permită păstrarea igienei fără demontări şi montări complicate;
• Nu în ultimul rând, să fie pe placul celui mic, deoarece, în caz contrar, nu îşi va dori să o folosească.

Dacă alegerea va fi una inspirată, sunt şanse mari ca micuţul să se „împrietenească” destul de repede cu acest nou obiect din recuzita sa.

Odată acceptată, oliţa pliabilă va însemna un stres în minus pentru părinţi şi le va oferi copiilor în orice moment o toaletă igienică cu care sunt deja acomodaţi.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.