Călătorii cu copiii

Cu copiii prin Berlin

Cu copiii prin Berlin - revistamargot.ro

Daca intenționezi să vizitezi Berlinul, iar sfatul nostru este să o faci, nu trebuie să apelezi la un baby-sitter sau la bunici, ci îi poți lua cu tine și pe cei mici!

Știm că majoritatea copiilor au talentul extraordinar de a se plictisi rapid, dar Berlinul este prietenos cu aceștia și le oferă atât de multe locuri de joacă și minunății numai bune de explorat, încât nu vor avea timp să se plângă. Iată câteva locuri unde te vor trage de mânecă să intrați:

Zoo

Copiilor le plac animăluțele iar Berlinul vine în întâmpinarea lor cu cea mai veche grădina zoologică din Germania.

Faimoasa intrare a Grădinii Zoologice din Berlin

Tierpark Berlin găzduiește 17.000 de animale din peste 1.500 de specii. Unele sunt atât de rare, încât s-ar putea să ai probleme când cei mici vor arată cu degetul un anume animal și-ți vor cere detalii despre el.

(Sursă foto: Pixabay/ tee_zett)

Condițiile de aici sunt excelente, animalele nu sunt chinuite, ci sunt îngrijite corespunzător. Dacă nu v-am convins, scot asul din mânecă: aici se află și Meng Meng și Jiao Qing, singurii panda din Germania, un cuplu drăgălaș împrumutat din China.

Localizată convenabil, în centrul orașului, Grădina Zoologică poate fi vizitată contra sumei de 14,50 EURO pentru adulți și 7.50 EURO pentru copiii cu vârste între 4-15 ani.

Acvariul

Nu doar Grădina Zoologică, ci și Acvariul din Berlin merită explorat cum se cuvine, împreună cu cei mici. Mai ales că se află ambele în aceeași locație.

Intrarea în Acvariul berlinez

Prețurile sunt la fel ca cele pentru Grădina Zoologică, iar dacă le vizitezi pe amândouă, poți lua un bilet special, mult mai convenabil. Un bilet combinat pentru adulți este 21 EURO vs. 15.50 EURO doar pentru Acvariu. Iar la copii (4-15 ani) prețurile sunt 10.5 EURO vs. 8 EURO.

Din noiembrie până în martie, Acvariul poate fi vizitat și noaptea. Cei mici, înarmați cu lanterne și însoțiti de părinți (nu e obligatoriu) și de ghizi specializați pleacă într-un tur, pentru a vedea ce se întâmplă cu viețuitoarele Acvariului, atunci când se sting luminile. Vizita începe la ora 18.15, durează 90 de minute și costă 14 EURO pentru copii și 20 EURO pentru adulți.

(Sursă foto: www.aquarium-berlin.de)

Legoland Discovery Centre

Aici ți se deschide poarta unei lumi minunate și colorate formată din peste 5 milioane de piese de lego în care cei mici au la dispoziție o mulțime de jocuri care le testează imaginează și creativitatea.

Clădire construită din Lego

Fie că vor face o plimbare cu dragonul sau vor pedala prin biblioteca magică a lui Merlin, cei mici vor fi cu siguranță entuziasmați!

Preturile încep de la 19.50 EURO, dar le poți cumpăra mai ieftin (13.70 EURO) dacă le achiziționezi online.

Cu un singur click, puteți combina mai multe atracții, gen Madame Tussauds sau AquaDom, iar copiii sub 15 ani întră gratuit. Un bilet pentru două atracții combinate, costă online 25 EUR/ adult, în acest preț intrând și accesul gratuit al unui copil.

Computer Games Museum

Daca ai plecat cu copiii în vacanță cu speranța că îi vei ține departe de calculator atunci poate mai bine nu le-ai spune că există un muzeul al jocurilor de calculator. Dacă au laptopul cu ei, probabil că vor află și singuri!

Intrarea – 9 euro pentru părinți, 6 pentru copii.

Muzeul de Istorie Naturală

Cu cele peste 60 de milioane de exponate, muzeul este unul dintre cele mai mari de acest gen. Vedeta acestui muzeu este cel mai mare schelet de dinozaur din lume, un brahiozaur descoperit în Tanzania în anul 1909.

(Sursă foto: museumfuernaturkunde.berlin/ (c) Carola Radke/ MfN)

Șase alte schelete de dinozauri, precum și numeroase fosile de moluște, păsări și mamifere te familiarizează cu epoca preistorică. Cei mici probabil că vor aprecia și expoziția de meteoriți și minerale.

Bilete pot fi cumpărate și online și costă 8 EURO/ adult și 5 EURO/ copil. Prețurile sunt mai mici cu Berlin card.

AquaDom SeaLife Berlin

Înalt de 25 de metri, Sea Life AquaDom adăpostește cel mai mare acvariu cilindric din lume cu corali și sute de pești colorați. Cei mici pot să observe cum sunt hrănite vietățile, pot vedea monștri marini demult dispăruți sau pot atinge o stea de mare.

(Sursă foto: Pixabay/ Monica Gutmann)

Și aici ai la dispoziție diverse prețuri, cele mai convenabile fiind cele achizionate online care pornesc de la 13,30 EURO/ persoană și scapi de de coadă de la casă de bilete. Nu uitați de biletele combinate cu alte atracții din Berlin.

Labirinth Museum

În Muzeul Labirint cei mici sunt invitați să participe direct – să atingă, să simte, să se cațere, să experimenteze diverse obiecte și jocuri. Un spațiu interactiv plin de surprize pe care cei mici de-abia așteaptă să le descopere cu prețuri ce pornesc de la 6.50 euro.

(Sursă foto: labyrinth-kindermuseum.de)

Înainte de vizită, verificați programul pe site-ul muzeului. Diferă mult de la o perioadă la alta.

(Sursă foto: labyrinth-kindermuseum.de)

 

Madame Tussauds Berlin

Muzeul Figurilor de ceară se adresează celor puțin mai mărișori. Aici își pot face un selfie alături de staruri precum Nicole Kidman, George Clooney, Johnny Depp sau personajele din Star Wars, atât de realist construite, încât își pot păcăli colegii că s-au pozat cu vedetele în carne și oase.

Prețurile pornesc de la 25 EURO, dar există și posibilitatea achiziționării biletului online cu 17.5 EURO sau a unui pachet de 3-4 muzee la prețuri mult mai convenabile.

Heidi Klum, cu propria statuie de ceară la Madame Tussauds Berlin (Sursă foto: www.madametussauds.com/berlin)

Ritter Sport Colourful Chocoworld

Aroma de ciocolată îți va gâdilă plăcut nările încă dinainte să intri în acest magazin. Înăuntru, ai la dispoziție 3 etaje cu numeroase sortimente de ciocolată Rittersport, iar vestea bună este că îți poți realiza propria ta ciocolată cu gustul ales de ține. Clasică, cu fructe, picantă, iute, extra dulce… decizia va aparține! Copiii cu vârste între 7 și 18 ani pot realiza chiar și designul ambalajului.

(Sursă foto: ritter-sport.de)

O expoziție interactivă vă duce în lumea ciocolatei, de la bobul de cacao la tableta dulce pe care o cumpărați din magazin.

CurryWurst Museum

Rămânem tot în zona culinară prin intermediul unui muzeu mai bizar dedicat cârnatului curry, un preparat de fast-food german făcut din cârnați de porc și sos de ketchup și curry. Cei mici se pot poza pe o canapea în formă de cârnat sau pot viziona filme despre … ați ghicit, cârnatul curry!

(Sursă foto: berlin.de)

Intrarea: 11 euro pentru adulți și 8,50 pentru copii, în care este inclus și un cârnăcior.

O tură cu vaporașul

Dupa ce ați bătut Berlinul în lung și-n lat este timpul să-l vedeți dintr-o altă perspectivă – de pe apă. O tură cu vaporașul pe răul Spree va fi cu siguranță pe placul celor mici!

Plimbare cu vaporul prin Berlin

V-am convins să plecați într-o escapadă berlineză alături de cei mici?

Vacanță plăcută și să ne povestiți și nouă cum a fost!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.