Bebe

De ce bebele nu trebuie să bea apă înainte de a împlini 6 luni?

De ce bebele nu trebuie să bea apă înainte de a împlini 6 luni - RevistaMargot.ro

Medicii insistă ca bebelușii să nu primească apă de băut până ce nu împlinesc vârsta de 6 luni. De ce bebele nu trebuie să bea apă înainte de a împlini 6 luni?

În primul rând, pentru că laptele matern sau formula are tot ceea necesită micuțul corp al copilului, inclusiv apă. Deci chiar și atunci când este cald, laptele este cea mai bună alegere pentru bebe.

Trebuie să vă mai spunem însă că a-i da apă unui copil mai mic de 6 luni poate provoca „intoxicare cu apă”.

Cum apare aceasta?

Atunci când bebelușii consumă chiar și cantități mici de apă înainte ca rinichii lor să atingă „maturitatea” necesară.

Apa suplimentară determină corpurile lor să elibereze sodiu împreună cu excesul de apă, lucru care poate afecta creierul și declanșa intoxicația cu apă și convulsii.

Una dintre cele mai mari probleme cu intoxicația cu apă este aceea că simptomele, cum ar fi somnolența sau irascibilitatea, sunt, de asemenea, lucruri definitorii ale perioadei de bebelușeală. Deci, copilul tău ar putea avea intoxicație cu apă fără ca tu să identifici acest fapt imediat.

Alte semne ale acestui diagnostic includ temperatura scăzută a corpului (sub 36.1 grade Celsius) și umflarea feței.

Din păcate, convulsiile sunt cel mai ușor de identificat simptom. Din fericire însă, dacă cel mic este diagnosticat și tratat la timp este puțin probabil să îi fie provocate daune permanente, informează site-ul Fatherly.

Băuturile electrolitice apoase și formula foarte diluată pot fi la fel de dăunătoare. Mai presupunem că deja știi că trebuie să aștepți tot până la 6 luni înainte ca cel mic să bea suc de fructe sau legume.

Dacă sunteți îngrijorată în privința hidratării, sau dacă bebele este constipat sau are vărsături, adresați-vă medicului pediatru. Doctorul ar putea recomanda ca cel mic să bea totuși o cantitate mică de apă dacă bebelușul se apropie de vârsta de 6 luni. Orice îngrijorare aveți, nu ezitați să vă consultați medicul!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.