Alimentație

De Valentine’s Day: „Fusion cuisine”, pentru el și ea

De Valentine's Day: „Fusion cuisine”, pentru el și pentru ea - RevistaMargot.ro

Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day este poate cea mai potrivită din an pentru o cină romantică. Pentru cei o sărbătoresc, desigur.

Oriunde ați alege să o petreceți, acasă sau la restaurant, ingredientul principal al cinei voastre ar trebui să fie … bucuria de a petrece timp împreună!

Tocmai de aceea, grija pentru modul în care pregătiți acest moment și pentru ceea ce veți așeza pe masă este cu atât mai mare.

Inspirația de tip „fusion cuisine” o interpretăm, cu această ocazie, ca un îndemn de a apela la un mix de … mai multă iubire și mai puțină mâncare!

„Ultimul lucru pe care ni-l dorim la o cină romantică este senzația de preaplin, balonare, somnolență și sentimentul de regret că nu te-ai putut opri la timp din mâncat! Mai ales într-o seară specială cum este cea de Sfântul Valentin, mâncarea trebuie să rămână un accesoriu, nicidecum elementul principal al cinei în doi”, spune dr. Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice la Clinica Smart Nutrition.

Iată ce ne sfătuiește specialistul:

Aveți grijă să nu ajungeți mult prea înfometați la cină!

În cazul în care ați plănuit să sărbătoriți la restaurant, ar trebui să luați în calcul faptul că este posibil să serviți masa la o oră mai târzie față de cum sunteți obișnuiți.

Fiind mai înfometați, este de așteptat ca felurile de mâncare mai consistente să devină mult prea atractive. Pentru a evita acest scenariu, aveți grijă ca în acea zi să nu ratați micul dejun și prânzul.

În plus, înainte de a pleca de la birou, puteți lua o gustare ușoară (un iaurt, un fruct sau o mână de migdale).

Fiți organizați!

În cazul în care ați plănuit să preparați cina acasă, o bună organizare vă poate ajuta să vă încadrați în timpul pe care vi l-ați propus.

Cu o zi înainte, cumpărați toate ingredientele de care aveți nevoie pentru prepararea mesei și încercați să faceți ordine în bucătărie.

În acest fel, nu veți mai pierde timp cu etapele premergătoare gătitului.

Lucrați în doi, în acest fel vă distrați și scurtați timpul alocat preparării mesei!

Nu mâncați repede!

Sunt mai multe avantaje de care vă veți bucura dacă veți ține cont de acest sfat. Veți ajunge mai rapid la senzația de sațietate și, în plus, veți putea savura mâncarea pe-ndelete.

Încercați să rezistați tentației de a consuma o porție întreagă de desert! Mai ales, dacă ați consumat deja un fel de mâncare consistent.

Știați ca o porție de desert conține în medie 500 kcal? Cât o întreagă tabletă de ciocolată! Sper că având în minte această comparație, să vă fie mult mai ușor să împărțiți porția de desert. În cazul în care aveți gusturi diferite și nu doriți să faci acest lucru, aveți grijă ca felul principal al fiecăruia dintre voi să fie un preparat mai ușor.

Stați departe de băuturile care vă pot aduce calorii suplimentare!

Fresh-uri, sucuri, frappe-uri, lichioruri sunt doar câteva exemple.

Dacă vreți totuși să consumați alcool, optați pentru un șampanie, despre care se știe că are mai puține calorii, și nu uitați să vă hidratați corespunzător.

Altfel, apa, ceaiul sau limonada neîndulcite sunt cele mai potrivite.

… Happy Valentine’s Day!

Clinica Smart Nutrition oferă consultații specializate de nutriție a coilului. Anul trecut clinica a demarat un program dedicat copiilor și tinerilor, intitulat „Smart Nutrition for Kids and Students” – un proiect despre educație nutrițională, care s-a derulat grădinițe, școli, licee, facultăți.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.