Sfaturi pentru mame

Se nasc tot mai puțini copii

Se nasc tot mai puțini copii - RevistaMargot.ro

– Monitorul Oficial a publicat normele de aplicare ale programului “masa caldă în şcoli”, după ce au trecut 5 luni de la începerea anului școlar. Urmează procedurile de licitaţie şi achiziţie, proceduri care ar putea întârzia şi ele mai mult de două luni împlementarea programului. Sunt doar 50 de școli implicate în Programul ”Masa Caldă” în școli. Este tot un proiect pilot, deși este pentru al treilea an la rând când se aprobă derularea lui, iar conform uzanțelor, pilotarea ar fi trebuit să dureze maximum doi ani.(EduPedu)

– Eurespal, un medicament prescris frecvent în România pentru tratamentul tusei, inclusiv la copii, a fost oprit de la vânzare. Agenția de securitate a medicamentului din Franța a anunțat că substanța activă, fenspirida, poate provoca probleme de ritm cardiac. (Hotnews)

– Numărul copiilor cu vârsta sub 4 ani era la 1 ianuarie 2018 de doar 905 mii de persoane, potrivit Institutului Național de Statistică. Asta în timp ce Anuarul Statistic al României arată că în 1990 erau 1,8 miloane de copii în segmentul de vârstă 0-4 ani. Scăderea de 49,8% este una dramatică, după cum remarcă cel mai recent Raport de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar, făcut de Curtea de Conturi.(EduPedu)

– 16 părinţi cu copii cu nevoi speciale s-au adunat, ieri, în faţa Prefecturii Suceava pentru a-şi manifesta îngrijorarea faţă de trecerea plăţii salariilor asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor de creştere a copiilor cu dizabilităţi de la bugetul de stat către bugetele locale, conform proiectului de lege a bugetului pentru 2019. Unul dintre părinţi a declarat că Guvernul nu a acordat nici un fel de garanţii că administraţiile locale vor face în continuare plata drepturilor financiare pentru aceşti copii şi acuză Executivul de lipsă de comunicare. Părinţii consideră că primăriile au fonduri insuficiente, iar asta va duce la întârzieri în plata acestor indemnizaţii – care, nu de puţine ori, sunt singura sursă de venit a părinţilor. (Monitorul SV)

– Grădiniţele din Chișinău sunt obligate să afişeze, un raport săptămânal cum sunt cheltuiţi banii municipali. Este dispoziţia edilului interimar, Ruslan Codreanu, care s-a arătat indignat că în unele instituţii preşcolare continuă colectarea ilegală de bani. În şedinţa primăriei, Codreanu a venit cu exemple concrete de sume, solicitate de la părinţi.(Canal2md)

– În ajunul Zilei internaţionale împotriva folosirii copiilor-soldaţi, marcată la 12 februarie, UNICEF cheamă guvernele să se implice mai activ în combatarea exploatării şi abuzurilor la care supuşi copii de către grupări armate implicate în conflicte, informează Agerpres. (Știri pe surse)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.