Sfaturi pentru mame

Educarea somnului este indicată să înceapă cât mai devreme posibil

Educarea somnului este indicată să înceapă cât mai devreme posibil - RevistaMargot.ro

– Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din oraşul Cavnic, judeţul Maramureş, va avea cursurile suspendate, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor, fiind afectaţi de această situaţie peste 500 de elevi. (Mediafax)

– O femeie a născut acasă, în satul Măgurice, din judeţul Braşov, fiind asistată de mama ei, care a primit indicaţii la telefon de la medicul coordonator al ISU Braşov. Echipajele de salvare nu au reuşit să ajungă, marţi, la tânără din cauza drumului înzăpezit. (Mediafax)

– Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a anunţat că solicită Comisiei Europene să ia măsuri cât mai urgent privind legislaţia din Austria privind alocaţiile pentru copiii imigranţilor. El mai afirmat cu un astfel de regim de discriminare nu ar trebuie să fie acceptat în Europa.

Parlamentul de la Viena a adoptat în luna octombrie a anului trecut un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă, informează agenţia APA. Conform noului sistem de calcul, copiii imigranţilor vest-europeni ar urma să primească alocaţii mai mari, iar cei est-europeni mai mici.

– Studenţii de la Drept şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov îi cer Ministerului Transportului şi Metrorex să instituie posibilitatea ca tinerii şi elevii să poată cumpăra abonamente reduse de la orice casă de bilete.

Timpul exagerat de mare, redundant petrecut de studenţi la casele de bilete speciale le afectează acestora programul şcolar şi poate determina, de asemenea, scăderea numărului de beneficiari ai serviciilor oferite”, spune Asociaţia Studenţilor în Drept într-un comunicat de presă. (Adevărul)

– Pediatrii avertizează! Părinții își expun copii la pericole grave atunci când cei mici sunt tratați cu leacuri băbești, medicamente naturiste sau antibiotice în cazul virozelor. (A1)

– Datele INS arată că în 4 ani salariile nete din învățământ au crescut cu 84%. Şi în Sănătate salariile s-au majorat la nivelul anului 2020, la care s-au adăugat alte beneficii importante. Cu toate acestea, profesorii se plâng că majorările au fost absorbite de creşterea preţurilor, situaţie confirmată de INS, iar sindicatele din Sănătate cer ministrului măsuri pentru combaterea şpăgii, deoarece majorările salariale nu au schimbat situaţia din sistemul sanitar. (Telegraf online)

– Educarea somnului este indicată să înceapă cât mai devreme posibil. Succesul depinde de metodele adoptate şi de modul în care acestea sunt aplicate. Nou-născuţii sunt foarte sensibili la schimbări, nereacţionând prea bine la acestea. De aceea, în cazul lor este necesară o implementare graduală a ritmului optim de somn-veghe, cu perseverenţă, fără a-l priva însă pe bebeluș de delicateţea şi căldura necesare lui. (RevistaMargot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.