Sănătate

Enurezis nocturn? Cum se tratează

Enurezis nocturn? Cum se tratează - RevistaMargot.ro

Enurezis nocturn? Cum se tratează! Adică urinatul incontrolabil, este nu doar comun, ci și natural la copiii cu vârste de până la 6 ani. Este o etapă normală, prin care trec toți copiii pe măsură ce învață să-și controleze vezica urinară. Cu ajutorul câtorva strategii simple, vei reuși să ajuți copilul să nu mai urineze în somn și veți trece cu bine peste această încercare fără sentimente de vinovăție.

Cere sfatul pediatrului în tratarea enurezisului nocturn

Uneori te poți simți copleșită de abundența informației. Cel mai sigur este să apelezi în primul rând la medicul pediatru. Acesta îți poate explica cel mai bine și succint când și dacă este cazul să te îngrijorezi. Tot el va stabili dacă trebuie realizate investigații pentru a elimina alte posibile cauze, cum ar fi infecțiile urinare, constipația sau diabetul.

Cum se tratează enurezisul nocturn

Pasul 1: Hidratare

Este esențial ca aportul de lichide să se facă preponderent în prima parte a zilei. Astfel, eviți să i se facă prea sete celui mic în a doua jumătate a zilei. Ajustează cantitatea de lichide în funcție de nevoile organismului său. Acest lucru poate depinde atât de constituția sa, cât și de alimentație.

Fără băuturi seara

Dacă hidratarea s-a făcut de-a lungul întregii zile, nu ar trebui să fie foarte dificil să reduci cantitatea de lichid pe care cel mic va simți nevoia să o bea spre seară. Evită de asemenea ciocolata caldă sau cacaua înainte de culcare.

Enurezis nocturn? Cum se tratează - RevistaMargot.ro

©tassels.tumblr.com

Alimentația în tratatarea enurezisului nocturn

Ce legătură are aportul de legume și fructe în alimentație cu reglarea incontinenței urinare nocturne? Ei bine, una dintre cauzele nopților cu „surprize” este constipația. Intestinul gros încărcat poate apăsa pe vezică, creându-i celui mic neplăceri nocturne.

Obiceiuri noi

Ajută-l să-și creeze obiceiul de a merge la baie înainte de culcare. Chiar dacă nu simte la început nevoia, în timp, cu răbdare, se va crea reflexul de a urina de fiecare dată când folosește toaleta.

Unii părinți adoptă obiceiul de a-l trezi pe cel mic în timpul nopții pentru a-l mai duce o dată la baie. Nu este dovedit că ar funcționa pe termen lung. În plus, a deranja somnul copilului, poate duce la frustrarea copilului. Iar unui copil frustrat sau stresat îi este și mai greu să se concentreze asupra controlului vezicii.

Arată-i că îl susții

Sună ciudat? Cea mai sigură cale de a vă abate de la drumul spre reușită este critica. Nu are nici un sens să-l cerți pe cel mic pentru ceva ce se străduiește să stăpânească. Dar încurajându-l, explicându-i că toată lumea trece prin asta și punând la punct un sistem de monitorizare a reușitelor, vă atingeți mai repede obiectivul. Puteți pune la vedere un tabel în care notați cu fețe zâmbitoare nopțile „uscate”. La o săptămână de nopți fericite consecutive, prichindelul primește ceva care-i aduce bucurie.

Răbdarea este un element cheie în cazul enurezisului nocturn

Incontinența dispare de la sine, treptat, cu ajutorul strategiilor de mai sus. Nu vă descurajați, rezultatele nu vor fi vizibile imediat. Pentru unii copii funcționează doar unele dintre strategiile de mai sus, în timp ce pentru alții, doar o combinație între toate cele de mai sus duce la rezultatul dorit. Încercați și perseverați, până descoperiți împreună ce funcționează cel mai bine pentru copil.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.