Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-bugetul lunar pentru jucăriile copiilor depășește rareori suma de 100 lei

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Diversitatea magazinelor și multiplele opțiuni disponibile sunt atractive pentru părinții români, însă bugetul alocat lunar de aceștia pentru jucăriile copiilor depășește rareori suma de 100 lei, arată un studiu realizat de un magazin online de jucării. Părinții români susțin că cel mai important aspect atunci când aleg jucăriile copiilor este calitatea materialului. 88,3% dintre aceștia susțin că sunt atenți ca acestea să nu conțină substanțe toxice, ftalați, clor, solvent, în timp ce doar 7,4% verifică dacă jucăria este un produs original al brandului ales.(Hotnews)

– Codeina este un medicament care era prescris copiilor în urma operațiilor de extirpare a amigdalelor sau a polipilor. Deși Autoritatea Americană pentru Controlul Medicamentelor (FDA) a avertizat în urmă cu patru ani în privința folosirii acestui medicament, există în continuare mulți doctori care prescriu în continuare codeină celor mici. (CNN)

– În fiecare zi, peste 800 de femei mor din cauza complicațiilor apărute în timpul nașterii sau sarcinii. Asta înseamnă peste 300.000 de fete și femei în fiecare an – majoritatea nu au acces la îngrijirea medicală adecvată care le-ar putea salva. (CNN)

– Psihologii spun că stresul părinților (resimțit din cauza experiențelor personale sau economice) are cel mai mare impact asupra felului diferit în care își tratează copiii. Atunci când mama este stresată, nu mai are suficientă răbdare în fața copilului care are mai multe probleme.

– Cele mai potrivite materiale pentru îmbrăcămintea bebeului sunt, evident, acelea confecţionate din fibre naturale, moi şi care lasă pielea să respire. La polul opus se află îmbrăcămintea din fibre sintetice precum poliesterul, poliamida sau acrilul.

– Frecvent copiii sunt martori la disputele părinţilor lor, iar mulţi dintre adulţi nici nu ştiu ce efecte devastatoare poate avea acest fapt asupra psihicului celor mici.

– Frigul de afară nu ar trebui să fie o piedică pentru a-l scoate pe bebeluș afară. Totuși, trebuie să ținem cont de anumite lucruri elementare pentru sănătatea și siguranța lui.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.