Agenda piticilor

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii - RevistaMargot.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

„Supa Modo” (lungmetraj) și „Goldfish” (scurtmetraj) sunt câștigătoarele din acest an

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului International de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a desfășurat anul acesta în perioada 8-13 noiembrie și s-a încheiat, marți seara, la Cinema Eforie, cu o gală de premiere în urma căreia au fost anunțați câștigătorii din 2018.

Seara de gală a fost deschisă de Ambasadorul KINOdiseea, Mirela Retegan, care a venit însoțită de Gașca Zurli, pregătind publicul numeros pentru festivitatea de premiere.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii - RevistaMargot.ro

Mirela Retegan, la KINodiseea

Secțiunea de scurtmetraje a fost jurizată anul acesta de actrița Laura Marin, criticul de film Georgiana Mușat și regizoarea Andreea Lăcătuș. Marele premiu al competiției de scurtmetraj i-a revenit peliculei „Goldfish”, în regia lui Yorgos Angelopoulos. Juriul a acordat doua mențiuni speciale, filmelor „The lion boy & the owl girl”, regia Renan Montenegro și „Good girls don’t”, regia Ana de Lara. Premiul Special al Juriului a fost primit de filmul românesc „The Little Hero”, în regia Elenei Ciolacu.

În cadrul secțiunii filmelor pentru adolescenți, pelicula „Sirene” (regia Zara Dwinger) a primit Marele Premiu la KINOdiseea 2018.

Competiția internațională de lungmetraj de anul acesta a fost jurizată de actorii Ada Condeescu, Bogdan Dumitrache și de regizorul Bogdan Mustață. Cu toții au urcat pe scena de la Cinema Eforie, anunțând câștigătorii secțiunii. „Supa Modo” (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina) a fost desemnat câștigătorul Marelui Trofeu KINOdiseea 2018, în timp ce Premiul Publicului (Audience Award) a mers către „Los Bando” (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo).

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii - RevistaMargot.ro

Anunțarea căștigătorilor

„A fost una dintre cele mai reușite ediții, pentru că a fost un an cu filme foarte bune pentru copii, am avut cinci animații foarte bune, am avut ateliere foarte reușite, am ieșit cumva din sfera cinema-ului. Reacția publicului a fost foarte bună. Ceea ce ne-am propus noi cu KINOdiseea, de a crește un public, s-a întâmplat din ce in ce mai mult, pentru că este un festival de familie și foarte mulți oameni care de obicei merg la mall au venit să vadă filme de arta”, a declarat la final Daniel Mitulescu, directorul festivalului.

La ediția din acest an s-a înregistrat un număr de 7.000 de participanti, în timp ce atelierele festivalului (de actorie, animație, set design, acrobație, magie sau scenografie) s-au bucurat de un interes deosebit din partea celor mici.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii - RevistaMargot.ro

Copii, urmărind cu interese filmele proiectate în cadrul festivalului

Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului au putut fi urmarite în premieră națională în competiția internațională a festivalului, împreună cu 6 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă și singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani, „Străjerii” (regia Liviu Marghidan). Filmele din festival au rulat la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro și la Muzeul Napional de Istorie Naturala Grigore Antipa.

Festivalul KINOdiseea a debutat pe 8 noiembrie, la Cinema Pro, cu mult așteptata animație franceză „Colt Alb”, în regia lui Alexandre Espigares, considerată a fi cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Filmul care a închis cea de-a X-a ediție KINOdiseea, proiectat imediat după gala de închidere, a fost îndrăgita animație „Anastasia”, în regia lui Gary Goldman și Don Bluth.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțată de Primăria Sectorului 3.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Radio Romania Cultural, Agerpres, Wall Street, Romania Journal, Kudika, Garbo, acasa.ro, Iqads, Smark, Cinemagia, MovieNews, CineFAN, AARC, Blog de Cinema, copilul.ro, clopotel.ro, Sunt parinte, 9vrem parinti, PRwave, Iqool, Ceasca de Cultura, Romania Pozitiva, Bucharest City App, Feeder, 100 de locuri, inoras.ro, Cotofana Urbana, bucuresteni.ro, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Comics Didactic, Parenting Academy, Qbebe, Revista Margot, UrbanKid, Gokid, Centrul de Parenting, Ani de Scoala, Sfatul Mamicilor, Kidmagia, Mama de profesie.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și de Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. În cele 9 ediții, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.