Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-piața de carte din România, în creștere

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Din nou controverse în jurul Editurii Didactice şi Pedagogice. De această dată nu din cauza greșelilor din manuale, ci a standului de la Târgul de carte Gaudeamus. Acesta, care are 31 de metri pătrați, stă gol de două zile.
Reprezentanții Editurii spun că e vorba de o neînțelegere. Maria Nistor, directoarea Editurii Didactice şi Pedagogice, a declarat pentru Hotnews.ro că amplasarea standului la târg s-a făcut dintr-o eroare. Mai exact, nu s-a făcut confirmarea participării, deci standul nu trebuia montat. (Hotnews)

– Piața de carte din Romania este in ascensiune si este din ce din ce mai conectată la piețele din Europa si SUA. Cei care dau tonul sunt tinerii. (Contributors)

– Ancheta unor jurnalişti din Suedia arată că asistentele medicale românce, deşi au absolvit şcoli postliceale în domeniu, sunt total nepregătite. Mai mult, două dintre cele intervievate de o televiziune suedeză recunosc că nu s-au prezentat niciodată la ore, ci doar la examenul final. (Adevărul)

– Peste 200 de cadre didactice din învățământul primar au fost implicate în programul Școli fără bullying în Sectorul 3, organizat de Asociația Părinților Isteți, în parteneriat cu Itsy Bitsy FM, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și finanţat de Primăria Sectorului 3 București. Profesorii au semnalat problemele de bullying cu care se confruntă în școli și au învățat de la specialiști metode concrete de prevenție și intervenție. (Iqads)

– Poliţiştii şi inspectorii şcolari din Gorj au deschis, joi, anchete la un liceu din Târgu-Jiu, după ce un elev de clasa a 12-a, în vârstă de 18 ani, a fost bătut cu pumnii şi picioarele, în timpul pauzei dintre cursuri, de către doi colegi, în timp ce în sala de clasă se afla şi un profesor. (Mediafax)

– “Cadoul pentru doamna” si “Serbarea de Craciun” sunt, in fiecare an, cele mai obositoare, lungi si extrem de enervante discutii de pe grupurile de parinti. Intotdeauna exista un grup de 4-5 persoane care reactioneaza instant pe grupurile de Whatsapp, in maximum 10 secunde. De regulă se conturează două dileme: ce suma si ce cadou? (portalinvatamant)

– Nuntă între copii la Craiova. Mirele are 10 ani, mireasa are 8. Autorităţile nu s-au sesizat. (EVZ)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.