Interviuri

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov - RevistaMargot.ro

Carmen Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România.

De-a lungul timpului a antrenat dicția a peste 12.000 de persoane, aceasta fiind de asemenea fondatorul cunoscutelor cursuri de dicție (http://www.dictie.ro/).

Carmen este trainer acreditat ANC (CNFPA) și are o experiență de peste 10.000 de ore în faţa microfonului de radio.

După ce a scos pe piață manualul de dicție pentru copii Străfurnica și prietenii săi, Carmen și-a îndreptat din nou atenția către cei mici și a deschis o Școală de Televiziune dedicată lor.

Aflăm azi mai multe despre cursurile educative din cadrul noii Școli de Televiziune pentru copii, dar și despre o „surpriză montană” pe care Carmen le-o pregătește celor mici.

Cum a apărut nevoia înființării unei Școli TV pentru copii?

Carmen Ivanov: Școala TV pentru copii a fost pasul firesc pe care echipa Dicție.ro l-a făcut după organizarea a zeci de ateliere de vorbire și dicție în școli, grădinițe sau la sediul nostru.

Practic Școala TV este un program de dezvoltare personală foarte bine structurat ce include mai multe module care pot completa educația celor mici, un proiect unic în România care duce conceptul de educație la un alt nivel.

 

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov - RevistaMargot.ro

Exerciții de dicție la Școala de Televiziune pentru copii

 Care crezi că este motivul pentru care, deși la început de drum, școala de televiziune are atât de mult succes, devenind în scurt timp cea mai mare școală de acest fel din România?

Carmen Ivanov: Școala TV pentru copii a depășit din prima lună așteptările echipei noastre, pentru că în mai puțin de patru săptămâni am înregistrat peste 100 de înscrieri.

Cel mai probabil că România avea nevoie de o astfel de școală în care antrenăm o serie de abilități ale copiilor, nu doar una singură, cum se întâmplă în cazul atelierelor de actorie.

Părinții s-au adus unii pe alții după ce au observat mecanismele de funcționare ale acestei Școli de televiziune pentru copii și modul în care trainerii transferă informațiile către cei mici, așa că și-au convins și prietenii că Școala TV pentru copii este cu adevărat o altfel de școală.

Ca o noutate pentru această vară am decis să organizăm două tabere de Televiziune și Radio pentru copii.

Una dintre tabere va avea loc în perioada 17 – 23 iunie 2019 la Cheile Râșnoavei, județul Brașov, iar cealaltă în perioada 1 – 7 iulie 2019.

Ce facem în tabără? Pe parcursul taberei vom avea activități de dicție, actorie, televiziune, radio, activități sportive, pictură, drumeții și, desigur, distracție și voie bună. Vor fi realizate filmări cu fiecare copil la activitățile de televiziune și actorie și înregistrări audio la orele de radio.

Unde vor avea loc? În mijlocul naturii, departe de agitația și poluarea urbană, într-o poiană numită Cheișoara, la poalele Masivului Postăvaru. Străjuită de Munții Bucegi, pensiunea Cheile Cetății este gazda noastră din acest an.

 

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov - RevistaMargot.ro

Copii fericiți, la finalul cursurilor de televiziune

Ce cursuri se derulează în cadrul școlii și care dintre acestea sunt cele mai apreciate de către cei mici?

Carmen Ivanov: La Școala TV pentru copii Dicție.ro avem cursuri de dicție, cursuri de actorie susținute de mai mulți actori prin rotație, cursuri de vlogging, cursuri de radio la care traineri sunt cunoscuți realizatori de știri și emisiuni de la Radio Kiss FM, Europa FM, Gold FM și Magic FM.

De asemenea, orele de televiziune sunt împărțite pe categorii: cei mici studiază știrile TV, divertismentul de televiziune, știrile sportive, rubrica meteo și chiar realizează emisiuni și jurnale de știri care sunt mai apoi predate părinților pentru a putea urmări prestația și progresul înregistrate de cei mici în fața camerelor de filmat pe parcursul școlii.

Trainerii de la orele de televiziune sunt chiar vedete de televiziune care vin la Școala TV pentru copii Dicție.ro să pregătească următoarea generație de jurnaliști.

 

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov - RevistaMargot.ro

Străfurnica este cel mai tare manual de dicție pentru cei mici

Nu am putut să nu remarc cursurile de vlogging. Ce trebuie să știe un tânăr vlogger?

Carmen Ivanov: În primul rând trebuie să știe să vorbească în mod corect și să aibă intonația potrivită pentru a putea atrage foarte mulți fani.

De asemenea, o serie de tehnici de televiziune și postură în fața camerei sunt necesare pentru ca materialele realizate să poată avea un impact mai mare asupra publicului.

Cât de mult visează cei mici să lucreze în televiziune și cât sunt ei de conștienți de munca din spatele unei astfel de cariere?

Carmen Ivanov: Cei mici nu vor neapărat acum să apară la televizor, dar cu siguranță sunt atrași de toată tehnologia de care sunt înconjurați la orele de radio și televiziune, de atenția pe care o primesc atunci când au filmări și, de ce nu, de faptul că atunci când sunt puși sub lumina reflectoarelor la propriu, sunt deja niște mici vedete, mai ales că pot să vizioneze după ore presația lor în fața camerelor de filmat.

Spre exemplu, cei care vor participa în următoarele weekenduri la cursurile Școlii TV pentru Copii în cadrul proiectului de știri al școlii TV Dictie.ro vor prezenta jurnalul dintr-un studio virtual și vor face cunoștință cu prompterul.

Carmen Ivanov (PRO TV) și Ion Alexandru (PRO TV) îi vor învăța pe cei mici tehnica prezentării știrilor, postura în fața camerei și modul în care punem accentele pe cuvinte pentru a avea o intonație potrivită pentru public.

La ora de dicție, Mihai Crăciun le va arăta celor mici ce înseamnă arta vorbirii și va lucra cu ei exerciții de dicție din cartea Străfurnica și prietenii săi, scrisă de Carmen Ivanov.

Aveți deja mici vedete în rândul cursanților voștri?

Carmen Ivanov: Evident că avem deja câteva vedete, formate tot de echipa Dicție.ro: copii care au apărut în reclame, care au prezentat rubrici în emisiuni pentru copii realizate la mai multe televiziuni din România și copii care și-au împrumutat vocea pentru reclame de radio sau audiobook-uri.

Însă Școala TV pentru copii Dicție.ro și-a propus să pregătească alte sute de mici vedete pentru viitoarea meserie pe care o vor alege, fie că va fi în televiziune sau nu.

 

Învățăm și creștem la Școala de Televiziune, cu Carmen Ivanov - RevistaMargot.ro

Școala de Televiziune pentru copii vă așteaptă la cursurile din cadrul taberei de vară!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.