Alimentație

Laptele de soia este o escrocherie nutrițională

Laptele de soia este o escrocherie nutrițională

Laptele de soia este o escrocherie nutrițională, un fapt susținut de declarația doctorului Jean Marie Bourre, membră a Academiei de Medicină din Paris, cu ocazia colocviului „Octombrie Roșu” dedicat cancerului de sân.

Declarația acesteia sună astfel:

„Laptele de soia nu este decât o zeamă albă, o escrocherie nutrițională plină de fitoestrogeni similari estradiolului (hormon sexual feminin), care sunt perturbatori hormonali ce favorizează dezvoltarea cancerelor hormono-dependente”.

Cu aceeași ocazie, dr. Mary Enig, președintele Asociației nutriționiștilor din Maryland spune:

„un bebeluș hrănit cu lapte de soia primește echivalentul în fitoestrogeni a cinci pilule contraceptive pe zi. Acesta poate determina pubertate precoce la fetițe și un retard în dezvoltarea sexuală la băieței”.


Agenția Franceză de Securitate  Sanitară a Alimentelor a tras semnalul de alarmă cu privire la consumul de soia încă din anul 2000.

Autoritățile din SUA (Food and Drug Administration – celebrul FDA) nu a fost niciodată de acord să dea pentru soia calificativul GRAS (Generaly Recognise As Safe). Fitosterolii în exces pot să împiedice ovulația, favorizează apariția de celule canceroase și pot determina hipotiroidie, cu toate simptomele asociate ei: letargie, constipație, creștere în greutate, oboseală. Nu întâmplător călugării budiști consumă tofu, efectul acestei așa-zise brânze din soia este reducerea dramatică a libidoului.

Autoritățile elvețiene recomandă de asemenea folosirea cât mai limitată a produselor din soia în alimentația bebelușilor.

În Anglia, Agenția Publică de Sănătate cere părinților un aviz medical înainte de a permite hrănitea copiilor cu soia.

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă spune:

„produsele din soia nu trebuie să fie utilizate decât sub supravegherea medicului. Specialiștii care tratează copiii cu produse pe bază de soia din considerente medicale, trebuie să fie conștienți de potențialul de interacțiune dintre produsele pentru copii pe bază de soia și funcționarea glandei tiroide”.

Informația conform căreia laptele de soia este o escrocherie nutrițională este preluată integral de pe pagina de Facebook a Dr. Mihaela Bilic.

 

(Sursă foto: pixabay.com)

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.