Sfaturi pentru mame

Mirosul de mentă ar ajuta la memorarea informațiilor

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias este închisă în cursul acestei săptămâni, pentru igienizare, spun reprezentanţii unităţii spitaliceşti, precizând că niciun bebeluş nu a avut de suferit. Procesul de igienizare a fost programat din octombrie şi se face de două ori pe an. În data de 10 decembrie, maternitatea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias va funcţiona la capacitate maximă. (Mediafax)

– În municipiul Drăgăşani din judeţul Vâlcea, şcolile au raportat anul acesta că un număr de 287 de elevi se încadrează în criteriile impuse pentru a primi bursă de merit, pentru rezultate deosebite sau bursă de ajutor social. Cuantumul care revine însă fiecăruia în parte este discutabil. Copiilor săraci sau cu probleme medicale, spre exemplu, li se alocă doar 10 lei pe lună, reprezentând cuantumul bursei sociale. Bursa pentru rezultate bune la învăţătură se ridică la 40 de lei, iar cea pentru performanţă la 50 de lei. (Adevărul)

– Congelarea ovocitelor pentru o sarcină viitoare devine şi în România o modă. Femeia modernă, mereu în viteză, cu puţin timp pentru planificarea unei familii, decide că sarcina mai poate aştepta. Aşa că apelează la prelevarea ovulelor la 20-25 de ani pentru a putea procrea la 35 de ani. (Antena 3)

– S-a remarcat că nou-născuții ale căror mame răspund rapid în fața plânsului copilului vor comunica mai ușor, iar vorbirea acestora se va dezvolta mai repede. (Margot)

– Copiii mici mușcă atunci când nu au argumente și sunt furioși. Ori când se lovesc de critici din partea adulților. E normal şi instinctiv să facă asta. (Știrile Pro Tv)

– Daca se vor bucura de sprijinul adultilor, copiii vor incepe sa se simta valorosi si respectati.

Atunci cand se simt auziti si iubiti, ei isi dezvolta identitatea pe baza acestor raspunsuri. (România TV)

– Mirosul lămâii susține concentrarea, iar cel de mentă ajută la memorarea informațiilor. (Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.