Călătorii cu copiii

Neptun – destinație la mare, perfectă pentru copii

Mergem la Neptun cu cea mică de 7 ani deja și de fiecare dată când spunem cuiva destinația noastră de mare primim aceeași întrebare: La Neptun? Și nu vă plictisiți?

Surprinzător pentru mulți, nu ne plictisim aici. Pentru că, poate tot surprinzător, în Neptun sunt multiple distracții pentru copii și pentru întreaga familie.

Așadar, ce poți face cu copiii în Neptun? Găsiți mai jos recomandările noastre.

Parc Aventura Paradis Land

Neptun este o stațiune plină de verdeață. Pe o parte este marea, iar pe cealaltă parte, pădure. În această pădure din Neptun, găsiți Paradis Land, un parc de aventuri cu trasee de cățărări în copaci, tiroliene, tir cu arcul, air soft și locuri de joacă. Important de știut că este deschis zilnic între orele 10 și 20.

Găsiți aici nu mai puțin de 14 trasee în copaci, pentru toate vârstele și înălțimile.

Sunt și două trasee tematice, unul mai ușor cu tema Alice în Țara Minunilor și unul mai dificil cu tema Pirați.

Cei mai experimentați pot încerca tiroliana, săritura în gol sau panourile de cățărări.

Iar cei mai pitici, pot testa locurile de joacă, mini-tiroliana sau trambulinele.

Dacă vreți doar să vă bucurați de răcoarea din pădure, puteți închiria de aici biciclete.

Vă sfătuiesc să veniți mâncați sau să nu fiți foarte înfometați. Există o anexă a parcului unde se servesc produse alimentare, însă mie una mi se par de calitate îndoielnică. Dar găsiți apă îmbuteliată, sucuri și cafea.

Puteți ajunge ușor pe jos la Parc, nu e musai să aveți mașină. De pe strada principal din Neptun, faceți dreapta pe strada dinainte de Springtime. Mergeți până ajungeți la blocuri. Odată ajunși acolo, faceți stânga și în circa 5 minute veți găsi Paradis Land.

Tarife

Copiii până în 4 ani, au acces gratuit. Vizitatorii/ însoțitorii (nu închiriază echipamente pentru cățărări) de peste 4 ani, plătesc 5 lei. Pentru traseele în copaci, tariful este de 50 lei pentru copii și 60 de lei pentru adulți. Sunt incluse în preț 2.5 ore. O oră suplimentară costă 20 lei.

Panoul de escaladă: 15 lei/ 5 cățărări (sunt 12 trasee, iar panoul are 6m)

Crazy Jump: 20 lei/ 2 sărituri

Circuit tiroliene (merge și pentru copii de peste 1.55 m. Sunt 10 tiroliene în circuit): 10 lei/ tură

Tir cu arcul: 20 lei/ 10 săgeți

Închiriere biciclete: 15 lei/ 30 min/ bicicletă sau 30 lei/ 60 min/ bicicletă

Sfatul meu este să stați cu ochii pe copii în permanență. Sistemul de fixare este cu două carabine, însă ele trebuie desfăcute pe rând și mutate mai departe, pentru a nu rămâne niciodată neasigurați la înălțime. Cei mici au tendința de a le desface pe amândouă mai întâi, astfel că sunt neasigurați. Personalul parcului urmărește ce se întâmplă pe trasee, însă, cel puțin anul acesta mi s-au părut mai puțini ca de obicei și sunt perioade când nu e nici un supraveghetor prezent.

Mini Golf

Îl găsiți în zona Neptun – Olimp și este cel pe care vi-l amintiți probabil din copilărie. Zona este frumoasă și verde.

 

Circuitul este îngrijit, nu și calibrat însă, așa că nu vă așteptați la performanțe notabile.

Este un loc liniștit, unde vă puteți juca cot la cot sau crosă la crosă cu cei mici. Și, în final, asta este tot ce contează. Timp petrecut împreună, cu joacă și râsete.

Dar partea cea mai faină este la final, când predați crosele. Căci urmează festivitatea de premiere. Copiii primesc toți medalii și alte mici premii simbolice (inele, bomboane etc). Și, cel mai important, sunt felicitați pentru modul în care au jucat și incurajați să nu renunțe la sport. Orice sport.

Tariful este de 20 lei/ jucător, fără limită de timp.

Îl găsiți cu ușurință, mergând pe strada principală, înspre Olimp. Este deschis de la 12 dup-amiaza până la 12 noaptea.

Parcul de distracții

Eu îl mai numesc balamuc la 10 lei jetonul. Dar copiilor le place. Poate și părinților, nu știu. Dacă ar fi după mine, aș evita zona, dar nu este. Așa că, odată la 2-3 zile dăm o raită pe aici.

Ce găsiți aici, în afară de muzică dată la maximum și miros de mici sau grătar? O roată mare, din care puteți vedea Neptunul la înălțime. Mă rog, mai mult zona de blocuri și hotelurile de peste drum.

 

Mai sunt multe chestii rotitoare, în funcție de vârstă și preferințe, clasicul circuit cu mașinute care se ciocnesc, un mini montagne-rousse, sărituri pe trambulină (cele cu hamuri) sau desene cu nisip. Totul la 10 lei/ bilet. Mai puțin la desenele cu nisip, unde cele mari sunt 15 lei.

Programe pentru copii

La Hotelul Cocor sunt în fiecare vară fel de fel de programe pentru copii, atât în timpul zilei, cât și seara. Cât voi vă relaxați la piscină sau la terasă, copiii voștri se pot juca în voie, împreună cu animatorii hotelului. Programele sunt gratuite.

Accesul la piscină este 30 lei/ adult și 15 lei/ copil, iar prețurile de la bar nu sunt mai mari ca în alte locuri.

În curtea hotelului, este și un mic loc de joacă și o trambulină.

Atmosfera este faină, locul îngrijit și plin de verdeață, așa că vă recomand să nu-l ocoliți.

Terenuri de tenis

Dacă vreți să nu vă pierdeți îndemânarea, în Neptun există două terenuri de tenis (sau cel puțin atâtea am identificat eu). Unul este lângă Restaurantul Insula, unul în zona Neptun-Olimp, înainte de Mini-Golf. Găsiți aici și mingi și rachete. Prețul este de 30-35 lei/ oră.

 

Când vă plictisiți de Neptun, puteți face o plimbare în Jupiter.

Ajungeți repede și nu vă trebuie mașină. Dacă nu aveți totuși chef să mergeți pe jos puteți merge cu trenulețul (costa 5 sau 10 lei/ persoană, în funcție de operator), microbuzul (4 lei/ persoană, cu saună inclusă) sau cu trăsura cu cal (prețul este variabil, negociabil și neimpozabil).

 

 

 

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.