Călătorii cu copiii

Top 3 restaurante din Neptun

Dacă săptămâna trecută am povestit despre distracțiile pentru copii, azi povestim despre Top 3 restaurante, unde puteți lua masa liniștiți în Neptun. Și când spun liniștiți mă refer la locuri faine, frumos amenajate, cu terase pline de verdeață și mâncare gustoasă. Localuri unde să nu simți că tocmai ce ți-a șuierat toxinfecția alimentară pe la ureche. Restaurante unde să servirea să fie promptă, iar chelnerii amabili, capabili să zâmbească și să-ți recomande ceva din meniu.

Toate locurile din Top 3, menționate în acest articol, sunt testate de noi de vreo 7 ani încoace, încă de când cea mică era bebeluș. Prima ei ieșire la Neptun a fost la 1 an și 1 lună și de atunci am mâncat cu toții exclusiv la restaurantele din Neptun, fără incidente.

Am luat în calcul următoarele elemente, care pentru noi sunt extrem de importante:

  • Terasă, grădină, spațiu verde
  • Mâncare
  • Servire
  • Raport calitate – preț

Așadar, iată recomandările noastre pentru câteva locuri faine din Neptun, unde puteți servi masa, împreună cu cei mici.

  1. Terasa La Foișor

Ne place mult locul acesta datorită terasei extrem de generoase, pline de verdeață și de umbră. Chiar și când este plină, nu ai senzația aceea enervantă că stai cu vecinii la masă și că le auzi toate poveștile de la plajă.

Copiii au și ei mult spațiu de explorat și de smotocit pisici, căci locul este plin de feline. Toate bine îngrijite, iubite și dornice de găsit noi sclavi care să le mângâie și să le alinte.

Patronul localului este mereu acolo, așa că dacă aveți vreo reclamație/ doleanță le puteți adresa dânsului în mod direct.

Mâncarea este proaspătă, iar porțiile generoase. Poate prea generoase, pentru gustul nostru cel puțin. Cred că niște porții mai mici, cel puțin pentru copii nu ar strica.

Dacă ajungeți aici vă recomand să încercați micii, ardeii umpluți și sarmalele.

Cartofii prăjiți nu sunt congelați, așa merge o destrăbălare cu telemea pe deasupra.

Servirea este și ea impecabilă și rapidă. Nu-mi aduc aminte ca aici să fii avut vreodată vreun incident la acest capitol. Parte din oamenii care lucrează aici îi regăsim în fiecare vară, iar pentru noi acesta este încă un motiv pentru care revenim La Foișor.

Prețurile nu sunt mici, dar raportul calitate – preț mi se pare unul optim.

Terasa La Foișor este în zona Neptun – Olimp, chiar vis-a-vis de terenul de Mini-Golf. Vă orientați după pisici.

  1. Cafe Efendi sau Antik

Sau cea mai spectaculoasă grădină – terasă din Neptun. Cuvintele sunt de prisos, așa că las imaginile să vorbească de la sine.

Foarte bună mâncarea tătărească aici, care iese în evidență în peisajul gastronomic al Neptunului.

Preferatele noastre sunt Dort Kesken (plăcintă tradițională cu branză) și Botka cu pui sau vită (un fel de pilaf cu orez și orzoaică și carne bine condimentată). Ciorba de nuntă foarte bună și ea, la fel și dovleceii cu usturoi. La desert, orezul cu lapte pe locul I dintre deserturile din stațiune (și le tot testăm de câțiva ani încoace).

Exista și un meniu românesco-internaționalo something, cu pește, pizza, paste, salate și ceva feluri gătite, dar este mediu. Mâncarea este gustoasă și proaspătă, dar execuția lasă de dorit.

Nouă ne place mult să servim prânzul aici. În primul rând pentru că putem să admirăm grădina în toată splendoarea sa și pentru că este mai puțin aglomerat.

Serile, în special la sfârșit de săptămână, este plin și atunci servirea este un pic mai lentă. Tot seara, țineți cont că sunt bucătării diferite și riscați ca mâncarea să vă fie adusă pe rând. Pizza în general vine prima, așa că restul care ați comandat mâncare tâtărească riscați să vă uitați la ceilalți cum mănâncă.

Dacă tot am ajuns la capitolul servire, în general oamenii de aici sunt extrem de amabili și prompți. În fiecare an, fără excepție, este însă unul care se crede Batman și care strică atmosfera. Dacă stați mai mult, vă prindeți repede cine este și-l evitați.

Nici aici prețurile nu sunt mici, însă raportul calitate-preț pentru mâncarea tătărească mi se pare unul corect.

Terasa este fix în centrul stațiunii Neptun, iar datorită grădinii nu aveți cum să o ratați.

  1. Restaurant Insula

Este locul de care mă leagă multe, multe amintiri din copilărie, dar și multe amintiri mai recente, de când am reînceput să venim aici cu cea mică.

Pentru cei ce își amintesc de acest loc de pe vremea lui Ceaușescu, arată în mare parte la fel. Locul nu este deloc prăfuit, iar trecerea timpului, dar și un management atent, i-au sporit farmecul.

Pentru mine, Insula este locul din Neptun unde merg să mănânc pește de toate felurile, excelent gătit sau făcut la grătar. Încercați neapărat specialitățile casei și icrele. Preparatele sunt mereu proaspete, astfel că îl recomand chiar și celor cu bebeluși.

Este situat pe malul lacului Neptun, așa că veți servi masa în compania nuferilor, dar și a pisicilor extrem de prietenoase care mișună prin terasă.

Într-un colt al terasei este amenajat un mic loc de joacă pentru copii, însă, din păcate aici lucrurile sunt neschimbate de acum 7 ani de zile. Ar fi multe lucruri de îmbunătățit aici, asta dacă se mai dorește păstarea colțului pentru copii. Mă bucur că există, însă nu este foarte sigur, nu în forma actuală cel puțin.

Vederea de la locul de joacă:

La intrare, vă întâmpină câțiva păuni, rațe și găni.

 

Prețurile nu sunt mici, dar preparatele din pește și ambianța plăcută fac ca raportul calitate – preț să fie unul correct.

Alte locuri faine de servit masa în Neptun, care nu sunt în top 3, dar pe care le recomand pentru un prânzul sau cină, în familie:

  1. Sigma Food

Este loc relativ nou, situate vis-à-vis de Antik. Nu arată spectaculos ca restaurantele din Top 3, însă meniul este simplu, mâncarea bună și servirea entuziastă.

Încercați neapărat pastele cu creveți, midiile și tiramisu-ul la desert. Este singura opțiune de dulce, dar este una interesantă și binevenită în marea de clătite și papanași din Neptun.

  1. La Calul Bălan

Pentru nostalgicii vacanțelor din copilărie, Calul Bălan este un loc unde pot depăna amintiri.

Terasa este frumoasă, cu multă verdeață în jur și program artistic seara (un pic cam zgomotos, dar, na, chestiune de gust).

Dați o raită și în interiorul restaurantului. Este o adevărată incursiune în timp.

Nu am mâncat aici decât un desert, o porție de clătite cu ciocolată, care au fost departe de adevăr. Locul însă este plin, cel puțin seara, iar mâncarea bună, cel puțin din auzite.

Este practic ultimul restaurant din Neptun, cum mergeți înspre Jupiter, așa că nu este deloc greu de găsit.

  1. Terasa Cireșica

Am ajuns la Cireșica în căutarea unui desert bun. Nu a fost să fie, dar, din nou este chestiune de gust. Am încercat un lava cake și desertul casei, adică o plăcintă cu brânză și glazură de miere. Ambele bune, servite repede, dar infernal de dulci.

Prietenii care ne-au însoțit au fost încântați de preparatele din pește pe care le-au încercat.

Locul este fain pentru cei mici, care pot dansa în voie alături de artiștii ce cântă în fiecare seară aici. Plus, lângă restaurant este amenajat un mic loc de joacă cu leagăne și tobogan, foarte bine întreținute însă.

Poftă bună și zile însorite pe Litoralul românesc!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.