Copilul

Nu este doar o impresie! Al doilea născut poate fi mai rebel decât primul copil

Nu este doar o impresie! Al doilea născut poate fi mai rebel decât primul copil - RevistaMargot.ro

Nu-i așa că piticul e dulce? Umblă mereu după fratele lui mai mare, este dornic de aventură, dar conform unor studii ale Institutului Tehnologic al statului Massachusetts (MIT) al doilea născut poate fi un mic rebel.

Joseph Doyle, economist la MIT, care a condus studiul, a observat că al doilea născut pare mai înclinat să conteste autoritatea, iar la maturitate să intre în conflict cu legea.

Doyle a spus: „Dacă îl comparăm pe primul născut cu cel de-al doilea, cel din urmă va avea între 25-40% șanse să fie mai rebel decât întâiul copil”.

Doyle explică motivul: deși cel de-al doilea copil încă remarcă modelele parentale pozitive, acesta are și un frate puțin mai „în vârstă” decât el care are o influență mare asupra sa și al cărui comportament îl imită, inclusiv dacă este negativ. Alți factori includ cât de mult se implică părinții și cum relaționează fratele cel mare cu alte grupuri de copii.

Înainte de a te gândi că tu ca părinte ești vinovat, îți dăm o veste bună. Tot ceea ce trebuie să faci este să găsești modalități de a le oferi ambilor tăi copii la fel de multă atenție, informează Fatherly.

Adu-ți aminte de momentele speciale pe care le aveai acasă cu primul tău născut. Poate că trebui să faci același lucru și cu al doilea născut.

Există desigur multe alte motive pentru care al doilea copil este nemaipomenit:

1. Este un negociator desăvârșit

2. Este extrem de sociabil

3. Plin de energie.

4. Independent.

A fi rebel nu trebuie privit ca pe un lucru negativ. Persoanele rebele sunt extrem de inteligente, dornice să exploreze și să gândească în afara normelor societății. Entuziasmul rebelului este de admirat, la fel și curajul.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.