Sfaturi pentru mame

Nu-ți forța copilul să-și ceară scuze înainte de a înțelege de ce (studiu)

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Universitatea din Michigan a analizat în cadrul unui studiu dacă cei mici fac deosebire între scuzele oferite din proprie inițiativă și cele făcute din cauză că sunt obligați de părinți.

A explora moduri să-ți ajuți copiii să fie empatici cu „victima” poate fi mai constructiv decât a-i forța pe aceștia să îngâne o scuză fără tragere de inimă din partea lor.

„Asigură-te că cel mic înțelege motivele pentru care cealaltă persoană se simte rău și că el este pregătit să-și ceară scuze”, a afirmat autorul studiului (Craig Smith) efectuat de Centrul U-M pentru Creștere și Dezvoltare Umană.
(MedicalXpress)

– Directia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând de vineri, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Anterior, ministerul Sănătăţii a anunţat că toate maternităţile din ţară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuţi la Maternitatea Giuleşti, care au ajuns cu infecţii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, precizând că 11 angajaţi ai secţiei de neonatologie ai maternităţii au stafilococ. (Mediafax)

– Guvernul a adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia începând cu anul 2019 se va acorda o primă de stat în valoare de 600 lei anual pentru persoanele care deschid un „cont individual de economii Junior”, rata dobânzii fiind de 3% pe an, sumele nefiind impozabile. (Mediafax)

– Cele trei grupuri majore de cauze ale abandonului școlar din România sunt pedagogice, financiare și personale, potrivit raportului de fundamentare al programului ”Școala după Școală”, publicat de Secretariatul General al Guvernului. (EduPedu)

– Deutsche Schule Bukarest (DSBU) a deschis o nouă şcoală cu profil german. DSBU este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate. (Adevărul)

– Copiii din toate judeţele ţării au fost impulsionaţi de dascăli sau de oficialii inspectoratelor judeţene să participe în aceste zile la manifestări dedicate centenarului Marii Uniri de la 1918. (Adevărul)

– Din ce în ce mai mulţi părinţi îşi trimit copiii în centre de dezintoxicare din cauza dependenţei de Fortnite, cel mai popular joc video al momentului.(Adevărul)

Elevii au fost scoși afară în frig, urmând de asemenea să participe la asemenea manifestații și astăzi, 30 noiembrie, în pofida faptului că aceasta este zi liberă, inclusiv pentru elevi. (Timpul Online)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.