Parenting

Părinți, nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități!

Părinți, nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități! - RevistaMargot.ro

Astăzi, 5 septembrie sărbătorim Ziua internațională de conștientizare cu privire la leziunile medulare! Cu această ocazie le vorbim cititorilor noștri despre campania de conștientizare #PEBUNE?, organizată de Fundația Motivation; care încearcă să atragă atenția șoferilor să nu mai parcheze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Printre motivele pentru care se întâmplă acest lucru se numără graba, proximitatea față de intrare, lipsa locurilor de parcare disponibile s.a.m.d; scuze pot fi găsite la tot pasul.

Cei care își staționează mașina pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități nu iau în considerare faptul că:

– persoanele cu dizabilități pot fi șoferi sau pasageri

– într-o parcare este nevoie de suficient spațiu pentru urcat, coborât și asamblarea scaunului rulant

– locul în cauză se află lângă o intrare pentru că este mai sigur să fie parcursă o distanță scurtă într-un scaun rulant

– revenirea la mașină cu un coș de cumpărături este dificilă pentru o persoanele cu dizabilități.

Părinții ar trebui să știe toate aceste lucruri pentru a nu parca pe locurile destinate celor cu dizabilități. De ce?

pentru că ei trebuie să îi facă pe copii conștienți de diferențele între oameni, să le accepte și să le respecte. Nu ezitați să vorbiți cu cei mici despre asta, altfel veți permite ca frica și confuzia piticilor să crească. Ei trebuie să știe că a fi diferit nu este un lucru rău!

pentru că cei mici trebuie să învețe că persoanele cu dizabilități sunt la fel ca ei și au o multitudine de lucruri în comun, dar și că a fi membru al unei societăți înseamnă a respecta spațiile celorlalți

– nu uita de puterea exemplului. Nu vrei ca micuțul tău să adopte comportamentele tale negative. Tu însuți trebuie să fii un exemplu pozitiv pentru ca el să ia aminte de la tine.

La invitația Corinei Poptean, Revista Margot a aflat de la echipa Motivation importanța acestor locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități! Dorim să susținem această inițiativă și să atragem atenția părinților pentru a ni se alătura și a educa tinerele generații.

#PEBUNE?

Dacă vrei să fii mai evident și să nu ne demonstrezi susținerea ta doar prin fapte, poți merge în oricare din locațiile magazinelor partenere ale campaniei #PEBUNE?, de unde poți lua gratuit stickerul campaniei pe care îl vei lipi pe propria mașină.

Părinți, nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități! - RevistaMargot.ro

 

http://motivation.ro/

Distribuie:
2 comments
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.