Comunitate

Pășește cu încredere în școală

Pășește încredere în școală

Pentru a susține instituţii cu resurse limitate și pentru a celebra primii 30 ani de existenţă, începând din acest an compania a decis să redirecționeze 1% din valoarea produselor rezidențiale, achiziționate de clienți, catre un nou proiect CSR care vizează creșterea calității condițiilor de învățământ: “Pășește cu încredere în școală!“.

Nu este o coincidență faptul ca oamenii și comunitatea reprezintă două valori esențiale ale companiei Elis Pavaje, de aceea cultura organizației s-a construit în jurul respectului și conștientizării nevoilor comunităților locale. Ca instituție din domeniul amenajărilor exterioare, Elis Pavaje a rămas consecventă obiectivului de a susține dezvoltarea infrastructurii de acces, publice sau private.

Programul social vizează reamenajarea unui număr anual de minim 5 curți de școli din mediul rural, din 2021 Elis Pavaje devenind Partenerul oficial al Asociaţiei BookLand. Împreună susțin egalitatea în drepturi pentru copii contribuind la renovarea școlilor din mediul rural şi asigurându-le astfel șansa la o educație de calitate, în condiții civilizate.

Alături de Asociația BookLand, Elis Pavaje vizează asigurarea condițiilor decente de dezvoltare prin educație, ca mai apoi să putem avea așteptări de la tânăra generație. Obiectivul comun este de a aduce elevilor bucuria de a învăța într-un mediu prietenos, dotările moderne motivându-i să le placă să vină la şcoală și, datorită educației primite, să își construiască un viitor stabil.

Pentru anul acesta s-a angajat la renovarea a 5 curți de scoli, două dintre ele fiind finalizate.

Ambele şcoli alese au reușit de puțin timp să înlocuiască toaletele din curte cu băi amenajate în interiorul clădirii, astfel că proactivitatea conducerii instituţiilor școlare și implicarea activă au atras atenția Asociației BookLand, calificându-le în programul de reabilitare care le va asigura și alte îmbunătățiri pe lângă dotările Elis Pavaje.

Pășește încredere în școală

Școala Domnești, înainte de renovare

În ceea ce privește zona exterioară a școlilor, respectiv curtea și aleile de acces, în vizita făcută în urmă cu câteva săptămâni am remarcat că au o vechime considerabilă, iar suprafețele exterioare sunt fie neamenajate, fie deteriorate în urma exploatării îndelungate. Mărturisesc că, în timp ce eram acolo, mă gândeam la postura mea de părinte și la cât de firesc îmi pare pentru copilul meu să învețe beneficiind de căldură, stând într-o băncuță confortabilă și întorcându-se acasă cu încălțămintea la fel de curată precum a plecat. Din păcate, la școlile din Moșoaia și Domnești (Argeş), acest lucru nu era posibil… până acum! Lucrările de amenajare sunt gata!

Rolul nostru asumat este să transformăm zonele de lângă clădiri în spaţii decente de acces sau de petrecere a timpului în pauzele dintre ore.

Ne bucură faptul că putem fi de folos, donând materialele necesare pavării curților școlilor și asigurând montajul acestora, pentru ca, în final, copiii să nu mai înoate în noroi și să se bucure de ieșitul în aer liber în pauze. Valoarea estimată a celor două amenajări se ridică la aproximativ 50.000 lei. De instalarea pavelelor si dalelor s-a ocupat Vimia, colaboratorul nostru pe serviciile de montaj. “ a declarat Bianka Dobre, director de marketing Elis Pavaje.

Pășește încredere în școală

Școala Domnești, după renovare

La Şcoala Gimnazială din Moșoaia, județul Argeș, școala cu clasele  I-VIII, în care învață 120 copii, tocmai s-a finalizat amenajarea aleilor de acces din fața și din spatele școlii, în total 60mp, precum și acoperirea cu rigole a canalului de scurgere din fața școlii și accesul spre curte cu elemente de treaptă. De asemenea, s-au instalat în fața școlii două bănci cu jardiniere, amenajând astfel pentru elevi un loc unde să poată să își mănânce gustarea sau să își aștepte parinții la încheierea cursurilor.

Pășește încredere în școală

Școala Moșoaia, înainte de renovare

Tot în județul Argeș, la Liceul Tehnologic “Petre Ionescu Muscel” din Domneşti, s-a finalizat amenajarea curţii de 330 mp pentru 830 elevi. Aici s-a dotat corespunzător careul și curtea scolii și s-au construit aleile de legătură între cele două corpuri de clădire.

Pășește încredere în școală

Școala Moșoaia, după renovare

(Sursă foto principală: Free-Photos/ Pixabay)

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.