Bebe

Prima călătorie cu bebelușul

Scaune auto pentru copii - revistamargot.ro

În momentul în care un nou-născut iese în afara casei, chiar şi pentru o deplasare de scurtă durată, totul se poate transforma într-o adevărată aventură. În cazul în care te gândeşti să mergi în vacanţă cu cel mic sau eşti nevoit să faci o călătorie de mai multe zile în afara localităţii tale, provocarea va fi cu atât mai mare.
Nu este însă un lucru imposibil, bebelușii zilelor noastre par să se fi adaptat condiţiilor specifice mijloacelor de transport, însă există o serie de lucruri pe care va trebui să le iei în calcul.

 

Ce mijloc de transport să alegem

O călătorie poate fi obositoare şi stresantă chiar şi în cazul unui adult. Astfel, trebuie să alegi un mijloc de transport care să fie cât mai comod pentru micuţ şi să ajungeți la destinaţie în cel mai scurt timp. Deplasarea cu mașina personală îți oferă avantajul de a te opri ori de câte ori este nevoie, de asemenea, ai posibilitatea să îi amenajezi bebeluşului un spaţiu sigur şi confortabil. Drumul cu mașina este totuşi foarte imprevizibil, putând interveni ambuteiaje, accidente, defecţiuni ale autoturismului. Există posibilitatea ca bebelușul să resimtă oboseala acestei deplasări prea îndelungate şi acesta să devină foarte agitat.
În cazul autocarului, problemele apărute pot fi similare. În plus, autocarele sunt, de obicei, foarte aglomerate şi nu ai prea mult spaţiu personal. Vei simți lipsa unui loc liniştit sau a unuia în care să-l hrănești.
Trenul ar putea fi o soluţie acceptabilă, dacă optezi pentru varianta vagonului de dormit, dar rămâne dezavantajul unei călătorii de durată până la destinaţie.
Zborul cu avionul reprezintă o opţiune foarte bună, datorită rapidității cu care vei ajunge la destinație. Dacă ora de zbor ar coincide cu programul de somn al copilului ar fi şi mai grozav. Aproape că nici nu va simţi deplasarea. În general, copiii reacționează destul de bine pe parcursul unei călătorii cu avionul. Pentru ca bebelușul să nu fie afectat de dureri de urechi în timpul schimbărilor rapide de altitudine, e bine să ai la dispoziție un biberon, o suzetă, bomboanele fiind folosite doar în cazul copiilor peste trei ani, pentru a-i atrage atenția și a ajuta la reducerea presiunii.

 

Cum îmbrăcăm copilul pe drum şi ce luăm în bagaj

La fel ca orice adult care călătoreşte, copilul mic trebuie îmbrăcat lejer sau, dacă este sezon rece, cu mai multe straturi de haine. În ceea ce priveşte bagajul, contează mult clima destinaţiei voastre, despre care trebuie să te informezi bine. Nu trebuie să lipsească nici câteva articole necesare în cazul unei schimbări neaşteptate de temperatură. Trebuie să ai mereu la îndemână o serie de haine de schimb ale copilului. Chiar dacă este vară, în avion poate fi uneori răcoare, deci este indicat să ai la îndemână câte un articol de îmbrăcăminte adecvat unor situații extreme. Sunt de evitat costumașele întregi.

 

Cum procedăm cu mâncarea bebelușului

Dacă bebeluşul are sub şase luni şi este alăptat, lucrurile sunt mai simple. În situaţia în care acesta folosește biberonul, va trebui să porți în bagaj sticluţe, lapte praf, apă, eventual termos şi sterilizatorul de biberoane.
De reţinut este faptul că unele hoteluri au început să pună la dispoziția clienților mâncare pentru bebeluşi şi copii mici, de la lapte praf, la supe şi piureuri, potrivite fiecărei vârste.

 

Trusa medicală, de nelipsit

Aceasta trebuie să devină o componentă obligatorie a bagajului pentru călătorii. Chiar şi în situația în care bebelușul este sănătos, va fi recomandabil să fii pregătit pentru diverse situații. Copiii mici sunt sensibili, iar acesta este un lucru pe care trebuie mereu să-l ai în vedere. Poţi cere o recomandare pediatrului pentru a nu omite nimic. Vei regăsi pe lista acestuia produse contra durerilor, febrei, diareei, răcelilor, intoxicaţiilor, înţepăturilor de insecte. Pentru vacanţa la mare nu uita de cremele dedicate protecției solare și cele împotriva arsurilor solare.

 

Precauţii pe plajă

Copiii mici nu reacţionează întotdeauna bine la temperaturile ridicate și la zgomotul de pe plajă. Cel puţin până se adaptează, ai putea întâmpina unele probleme, ei pot fi deranjaţi de vânt, soare, căldură, sedentarism. Pentru situațiile în care bebelușul obosește și începe să fie agitat, unii părinţi folosesc o aplicaţie telefonică care transmite sunete din natură, „sunetele albe” s-au dovedit a avea un efect calmant asupra copiilor.

 

Vacanţa alături de bebeluș va fi ceva nou, însă urmând niște sfaturi simple vei reuși să te organizezi și vei avea bucuria de a-l avea pe cel mic alături de tine.

Prima călătorie cu bebeluşul va rămâne, cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase amintiri ale tale!

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.