Fun Time

Quiz: Eşti pregătit să devii părinte?

Quiz: Eşti pregătit să devii părinte? - RevistaMargot.ro

Când este cel mai bine să începi să iei vitaminele prenatale?

Este indicat să iei suplimente prenatale care conţin 400 miligrame de acid folic înainte de a rămâne însărcinată. Studiile arată că gravidele care încep să ia acid folic cu o lună înainte de a concepe, reduc cu 70 % riscul de a avea un copil cu defect de tub neural.

Care dintre cei doi parteneri ar trebui să reducă consumul de cafeină?

Unele studii au demonstrat că dacă o femeie consumă mai mult de 300 miligrame de cafeină (aproximativ trei căni de cafea) îşi reduce şansele de a rămâne însărcinată. Nu se cunosc încă date dacă cafeaua ar afecta sau nu fertilitatea masculină. Ca să fiţi siguri/e nu beţi mai mult de o cană-două de cafea pe zi.

Cât de mult zinc ar trebui să consume pe zi un bărbat care doreşte să devină tătic?

Viitorii taţi ar trebui să consume zilnic 11 miligrame pe zi. Printre alimentele care conţin acest mineral se numără carnea de vită şi fasolea.

La cât timp după ce ai renunţat la pilula contraceptivă te poţi pregăti să concepi?

Tot ceea ce trebuie să faci este să renunţi la pilulă. Unele femei sunt fertile imediat după ce au încetat să mai ia pilula contraceptivă, dar altele au nevoie de câteva luni pentru a începe din nou să ovuleze.

În cadrul unui control general, înainte de a rămâne însărcinată, medicul va verifica dacă ai:

Înainte de a rămâne însărcinată medicul ar trebui să verifice dacă ai infecţii ale tractului urinar, tensiunea aerterială crescută, boli cu transmitere sexuală şi orice alt diagnostic care ţi-ar putea cauza probleme pe perioada sarcinii.

Dacă te vaccinezi împotriva rujeolei, cât timp e necesar să aştepţi înainte de a încerca să concepi?

Este nevoie să aştepţi cel puţin 28 de zile înainte de a încerca să concepi, după ce ai făcut un vaccin de rujeolă. Dacă se întâmplă să rămâi însărcinată în mai puţin de o lună după ce te-ai vaccinat împotriva rujeolei, există foarte puţine riscuri pentru fătul tău, doctorii ne recomandă însă să fim precauţi.

Este important controlul medical al tensiunii arteriale crescute pentru că femeile cu hipertensiune pot dezvolta în timpul sarcinii:

Femeile care au hipertensiune arterială pot dezvolta preeclamsie, prezenţă în exces de proteine în urină. Netratată această afecţiune poate duce la complicaţii serioase, inclusiv decesul mamei sau al copilului. Sub supravegherea medicului însă lucrurile se vor afla sub control.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.