Alimentație

Rețete de sezon – Piure de castane pentru pitici

Piure de castane, sursa: Pixiebay, revistamargot.ro

Fructele oleaginoase (nuci, alune, castane, migdale) sunt foarte utile în alimentația copiilor aflați în creștere, mai ales a celor astenici, anemici sau în perioada de convalescenţă.

Le poți introduce în alimentația copilului tău după vârsta de 1 an, dar nu sunt indicate copiilor mai mici de 3-4 ani decât pisate fin, deoarece ei nu mestecă încă destul de bine şi se pot îneca. Rația zilnică nu trebuie să depășească 20 de grame de fructe oleaginoase pe zi pentru copiii între 1 şi 3 ani și aproximativ 30 de grame pe zi pentru cei mai mari de 3 ani.

Castanele comestibile sunt foarte bogate în potasiu, fier, magneziu, zinc şi vitamine din grupul B şi au cel mai mare conținut de vitamina C dintre fructele oleaginoase (care se pierde însă prin fierbere). Ca antiseptic intestinal sunt utile în diareele copiilor mai mari de 1 an, iar  consumul lor creşte pofta de mâncare a acestora.

Iată o rețetă simplă de piure de castane pe care i-o poți pregăti în această perioadă copilașului tău:

Ai nevoie de: 500 de grame de castane, 2 linguri de unt, 3-4 linguri de lapte, miere sau zahăr după gust, 1 plic de zahar vanilat.

Cum procedezi: Crestezi coaja castanelor cu cuțitul, apoi le lași să fiarbă  aproximativ o oră până când observi că se desprinde coaja de pe miez. Le cureți apoi fierbinți atât de coajă, cât şi de pieliţa care le acoperă şi le treci printr-o sită din material inoxidabil. Compoziția obținută o amesteci la foc mic cu untul, laptele şi zahărul până când ajunge să aibă consistenţa unui piure de cartofi. Dacă prepari piureul cu miere, în loc de zahăr, adaugă mierea abia după ce s-a răcit compoziția.

I-l poți da micuțului tău întins pe o felie de pâine integrală. Răsfaţă-ti copilul cu rețete delicioase şi în același timp foarte hrănitoare.

Pofta bună!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.