Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-13 ani-debutul vârstei de consum a drogurilor

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Debutul vârstei de consum a substanţelor psihoactive în rândul tinerilor este de 13 ani, anunţă Agenţia Naţională Antidrog (ANA). ANA a precizat că în 2016 peste 300 de copii au beneficiat de tratament ca urmare a consumului de droguri. Specialiştii susţin că substanţele se găsesc prea uşor. (Mediafax)

– Poezia „Balada unui greier mic”, de George Topîrceanu, din manualul de clasa a doua, a fost modificată, atrage atenţia o învăţătoare de la un colegiu din Petroşani, care a scris pe facebook că nu le poate cere elevilor să memoreze varianta „masacrată”. (Mediafax)

– O femeie a uimit doctorii după ce s-a trezit dintr-o comă de 23 de zile imediat ce copilul pe care tocmai îl născuse i-a fost pus în braţe, informează The Sun. (Mediafax)

– Citokinele sunt proteine mici, care alertează organismul când apar infecții și care provoacă inflamații. Acestea au fost găsite în lichidul amniotic al multor femei care au născut prematur. Acum cercetătorii încearcă să descopere dacă oprirea răspunsului imun va preveni nașterile premature, conform sciencedaily.com. (Medlife)

– Tribunalele din România dau pedepse cu suspendare pentru tații care-și agresează sexual fetele minore și le oferă posibilitatea să facă muncă în centrele de copii! Libertatea a documentat zeci de cazuri de violuri și agresiuni și dezvăluie o practică judiciară centrată nu pe victime, ci pe clemență pentru abuzatorii sexuali. (Hotnews)

– Avortul nu este interzis în România, după abrogarea decretului ceaușist, în 1989, dar tot mai multe spitale județene anunță că nu mai efectuează întreruperi de sarcină la cerere, invocând motive religioase. (Hotnews)

– La următoarea ședință de Consiliu General, primarul vrea să acorde încă două stimulente: vouchere de 990 de lei pentru montarea de aparate dentare fixe copiilor între 10 şi 17 ani și să deconteze combustibilul până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru părinții din zona București-Ilfov care folosesc în comun mașinile proprietate personală pentru a-și duce copiii la școlile din București. Încă nu știm ce impact financiar vor avea aceste ajutoare asupra bugetului municipalității în 2018. (Hotnews)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.