Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Un nou-născut care plânge aproape continuu produce un stres imens unei mame aflate la început de drum. Potrivit medicilor, plânsul la această vârstă este, de obicei, în firescul lucrurilor, doar în acest mod își pot exprima micuţii pui de om nevoile.

– În primele nopți se poate să verifici obsesiv dacă bebelușul respiră normal în timpul somnului. Conform medicilor însă, sunt foarte rare cazurile în care bebelușii se pot sufoca în timpul somnului, acest deznodământ nefericit având la origine o serie de cauze medicale.

– Apariţia scutecului de unică folosinţă a reprezentat o adevărată revoluţie în domeniul îngrijirii copilului mic. Inventat în anii ‘50 de chimistul american Victor Mills, scutecul de unică folosinţă a câştigat rapid notorietate, datorită avantajului de a ţine umezeala departe de pielea delicată a nou-născutului.

– În primele câteva luni, bebelușul se poate trezi la orice oră din zi sau din noapte şi nu deține capacitatea de a se liniști singur. Este bine, aşadar, să îl laşi câteva minute pentru a vedea dacă se linişteşte şi, în caz contrar, să intervii.

– Metoda Waldorf îmbină armonios în procesul predării trei componente esențiale ale ființei umane: gândire, simțire și voință.

– Nu ar trebui să recompensați copilul pentru ca acesta să nu mai plângă sau să nu mai fie nervos. Există riscul ca, de fiecare dată când își dorește ceva, micuțul să facă adevărate crize de isterie, până când va obține ceea ce își dorește.

– Un exercițiu amuzant pe care îl puteți face împreună cu cel mic este să-i tragi o pereche de șosete pe mâini, să-l rogi să închidă ochii și să-i dai diferite obiecte cunoscute. Lasă-i la dispoziție un minut (sau oricât consideri că ar constitui un stimulent pentru el) pentru a explora obiectul și a-și da seama despre ce este vorba.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.